De köper ett hus och får ett gulligt meddelande från de föredetta ägarna

av sofia

15 Februari 2023

De köper ett hus och får ett gulligt meddelande från de föredetta ägarna
Advertisement

Att köpa ett hus är alltid ett mycket viktigt steg i en persons liv. Denna plats representerar en ny början, ens eget utrymme, ens självständighet och gör en redo för att välkomna nya och spännande minnen. För de flesta är ett hem faktiskt inte bara en plats att äta och sova på, utan en säker plats att umgås med familjen på. Ett ungt nygift par som precis hade flyttat in i sitt nya hem upptäckte detta på ett väldigt fint sätt när de köpte sitt nya hus av ett äldre par, som hade bott där i tre årtionden.

via Reddit

Advertisement
Reddit - u/SarahEH

Reddit - u/SarahEH

När de väl fått nycklarna och passerat tröskeln till huset hittade det nygifta paret en post-it skriven av de tidigare ägarna som vi kan jämföra med en varm välkomstkram: "Vi flyttade hit i femtioårsåldern och flyttade ut som åttioåringar. Vi hoppas att även ni kommer att ha det bra här! Huset är välsignat med 'god karma' nu när vi anförtror det till er! Grattis, Cookie & Bud," står det på lappen.

Paret var så imponerade och rörda av de två äldre människornas söta ord att de bestämde sig för att dela en bild av lappen på webben tillsammans med följande bildtext: "De tidigare ägarna lämnade en lapp till oss. Vi är ett ungt nygift par som precis köpt deras hus".

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Även de som läste historien blev imponerade av de tidigare ägarnas vänlighet och lämnade positiva kommentarer: "De verkar vara goda och trevliga människor. Jag skulle vilja ha dem som vänner och grannar!", skrev en tjej.

En annan användare berättade att han skulle vilja göra en liknande gest i framtiden: "Jag har bott i mitt hus sedan 1998. Jag har skapat en "Manual of the House", en pärm full av detaljer om varje projekt i detta hus som har gjorts sedan den stunden för att. Stora projekt som takläggning, men även mindre projekt, som namnet på färger. Jag har diagram över var rör och ledningar finns i väggar och tak. Jag har manualerna för allt från VVS till pannan och luftkonditionering. Vi är nu 50 och har inga planer på att lämna huset någon gång snart. Men när den dagen väl kommer kommer jag att lämna över pärmen så att den nya ägaren får färre "överraskningar" än oss, hoppas jag!" skrev han.

Detta är verkligen oförglömliga sätt att överlåta ägandet av en fastighet på, håller du inte med?

Advertisement