x
"Jag var tvungen att vänta tills jag…
En stamkund beställer inte längre mat på 10 dagar så en av de anställda inser att något inte är som det ska

"Jag var tvungen att vänta tills jag fyllde 114 år innan jag kunde få ett alldeles eget hus, men tillslut lyckades jag förverkliga min dröm

16 November 2022 • Av sofia
1.372
Advertisement

Ibland sägs det att man med åldern måste överge sina drömmar och bara njuta av det man har, men detta är inte alltid sant. Det finns människor som ägnar hela sitt liv åt att fullfölja en önskan och, om än med stor ansträngning, kommer att göra allt för att den ska uppfyllas. Det finns till exempel män eller kvinnor som i åratal har föreställt sig att de skulle kunna ha ett eget hus, en fristad att återvända till och där de känner sig skyddade, men som av olika anledningar inte kan förverkligas.

Det kan ske många oförutsedda händelser och hinder i vår existens och att köpa ett hus är inte alltid det lättaste, men det viktiga, som i allt, är att inte låta sig avskräckas och tro att allt är möjligt. 114-åringen vi vill berätta om är ett bra exempel på detta. En äldre kvinna, trött, men samtidigt vital och envis som lyckades kröna sin dröm och rörde människor över hela världen. Låt oss berätta om henne.


María Lopes da Silva är en kvinna som bor i Recife i Brasilien och har hänfört de många användare som har lärt känna hennes historia för den envishet och beslutsamhet hon har visat sig ha. Född i början av 1900-talet hade den här kvinnan alltid drömt om att ha ett alldeles eget hus, men av olika anledningar lyckades hon aldrig förverkliga detta. Åren gick mellan arbete, livets uppgifter och glädjeämnen, men lusten fanns alltid kvar, stängd i en byrålåda, men aldrig riktigt bortglömd.

Vad händer när du verkligen vill att något ska ske? Att förr eller senare kommer ödet - om vi nu vill kalla det så - att ge oss en oväntad gåva och för henne var det exakt så. "Jag har jobbat hela mitt liv - berättar 114-åringen - jag har provat flera yrken och jag har aldrig gett upp hoppet om att skaffa ett eget hus". Och till slut lyckades hon uppnå sitt mål.

När María fick beskedet att huset hon bott i under en tid skulle bli hennes kunde hon inte hålla tillbaka sina känslor och inte ens sina glädjetårar. Liksom hon och hennes dotter Elza Maria fick även andra familjer samma möjlighet i staden Recife att bli ägare till huset där de bodde.

En lycklig och vacker berättelse som fyller våra hjärtan med glädje och lär oss något mycket viktigt, nämligen att drömmar ofta är livets motor. Vi skulle inte klara oss utan dem och att se dem förverkligas är det vackraste som kan hända oss. Man är aldrig för gammal för att de ska kunna bli verklighet och María är ett tydligt bevis på detta.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack