"Jag hade 2 veckors uppsägningstid innan jag slutade på jobbet och det var en mardröm"

sofia

19 November 2022

Advertisement

Ibland, även om du älskar ditt jobb, kan du behöva leta efter ett nytt jobb eller tacka ja ett erbjudande som är mer i linje med dina ambitioner och lämnar därför ditt gamla jobb vilket kan vara lite melankoliskt, eller det var åtminstone vad Sophia förväntade sig att uppleva. Den unga kvinnan berättade om sin ovanliga upplevelse på TikTok och hävdade att hon blev förolämpad av sina chefer, trots att hon gett två veckors varsel och inte orsakat några som helst problem. Tjejen berättade allt i en video, som fick över 2,3 miljoner visningar på bara tre dagar.

via c

Advertisement

TikTok / sophiazp5

I klippet går Sophia in i detalj om vad som hände när hon berättade för sina chefer att hon skulle lämna sin tjänst inom två veckor: "Jag skickade ett mycket uppriktigt och ärligt mejl till företagets direktörer för att informera dem. Det rör sig om ett liten företag, så jag kände dem inte bara, utan jag såg på dem som mentorer i min karriär”, förklarar hon.

"Jag väntade avsiktligt tills jag personligen utbildat en grupp nya personer och slutet av den mest hektiska säsongen innan jag lämnade in min avskedsansökan. Efter att ha tagit emot den ringde cheferna mig med ett erbjudande. De pratade med mig i en nedlåtande ton och man kunde höra att de var irriterade. De gillade inte att de "bara" fått två veckors varsel, de ville ha sex", fortsätter Sophia och tillade att hon hade avböjt deras begäran om att stanna en månad extra.

TikTok / sophiazp5

Under två veckor gjorde de hennes liv till ett "helvete" fram till den sista dagen, då hon kallades till ett överraskningsmöte. "Jag kommer dit och hittar mina chefer som håller på att hitta på en historia om varför jag lämnade jobbet, som inkluderade att jag inte var rätt person för jobbet, att jag inte kunde hantera pressen och att vem som helst kunde göra det bättre än jag. De fortsatte att förringa mig, min erfarenhet och allt det jag har gjort för dem under de senaste två åren utan att någonsin fråga om min åsikt eller en enda gång berömma eller tacka mig för mitt arbete,” berättar Sophia och tillade att cheferna vid ett tillfälle även ”avslöjade privata saker som jag hade berättat för dem i förtroende när jag behövde råd, för att visa andra att jag inte kan arbeta under press”.

"Jag är upprörd eftersom jag beundrade båda dessa män och i slutändan är så här de behandlar mig. Jag trodde att de brydde sig om mig, professionellt och personligen, men tydligen inte", avslutar Sophia. Många användare blev förvånade över historien och uttryckte sin största solidaritet på grund av det som hänt henne. En tjej försökte se glaset halvfullt: "Vilken gåva universum har gett dig, genom att ta bort dem från din väg. Nu har de visat sitt sanna jag. Njut av din nystart!", kommenterade hon.

Vad tycker du? Vad skulle du ha gjort om du varit i hennes situation?

Advertisement