En gravid kvinna vägrar resa på sig för en äldre dam på bussen och en stark diskussion bryter ut

av sofia

17 Februari 2023

En gravid kvinna vägrar resa på sig för en äldre dam på bussen och en stark diskussion bryter ut
Advertisement

Att åka till jobbet med kollektivtrafik är inte särskilt trevligt, men i slutändan väljer du denna typ av transport för att göra ett billigare och mer ekologiskt val. Det är viktigt att ha tålamod speciellt om du måste ta bussen eller tunnelbanan under rusningstid, när det är svårt att hitta en plats.

Huvudpersonen i vår berättelse vet detta mycket väl, eftersom hon frågade människor på nätet om råd för att förstå om hon överdrev genom att vägra ge upp sin plats till en äldre dam medan hon var ombord på en dubbeldäckarbuss som tar henne från hemmet till jobbet . Den unga kvinnan var i ett framskridet skede av sin graviditet och bar på tunga väskor. Men låt oss förklara närmare.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Den blivande mamman brukar vanligtvis ta bussen för att förflytta sig, eftersom hållplatserna ligger nära hennes arbetsplats och hennes hem. När hon klev ombord var bussen redan fullsatt, med bara en sittplats tillgänglig. "Bussen tömdes snabbt efter några stopp och var trång igen halvvägs genom resan. Det var här problemet började: en äldre dam med käpp kom ombord och bad mig resa på mig. Hon var inte ens artig: "Du måste hitta en annan plats, den här är reserverad för äldre människor. I verkligheten var de reserverade platserna de framför mig", förklarade den unga kvinnan

Kvinnan förklarade för den äldre damen att hon hade haft en tung dag på jobbet, att hon var gravid i 8:e månaden och bar på tunga väskor, så hon kände inte att hon kunde resa sig, inte ens för att leta efter en plats på övervåningen av bussen, men hon erbjöd sig att frigöra sätet bredvid henne. Den gamla kvinnan tackade nej till erbjudandet och svarade henne otrevligt. Vid det tillfället förklarade den blivande mamman återigen att hon var gravid och upprepade att hon borde be någon annan om en egen plats. Några ögonblick senare reste sig en man framför henne och erbjöd sin plats till den gamla kvinnan: "Han reste på sig, lät henne sätta sig och gick mot trappan för att hitta en plats på övervåningen och stirrade på mig", sa den unge kvinna.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Kvinnan tillbringade de kommande 15 minuterna med att prata med passagerarna och klaga på hur unga människor idag inte har någon respekt för äldre människor och hur ingen på hennes tid skulle ha tilltalat henne så. Min man och pappa har sagt att jag gjorde rätt, men jag känner mig skyldig”, avslutade den nyblivna mamman och bad om en åsikt på nätet för att förstå om hon hade gjort fel i att bete sig på det sättet.

Människor på nätet tyckte att hon hade helt rätt och många användare påminde henne om att reserverade platser i kollektivtrafiken också är tillägnade gravida kvinnor: "Om hon inte ville att du skulle bete dig som en ouppfostrad snorunge, borde hon inte ha betett sig som en högfärdig häxa" . skriver en kille. Vad tycker du om saken?

Advertisement