Två mammor med avsikten att adoptera ett barn adopterar i slutändan 3: "De är syskon och vi ville inte dela på dem"

av sofia

08 Februari 2023

Två mammor med avsikten att adoptera ett barn adopterar i slutändan 3: "De är syskon och vi ville inte dela på dem"
Advertisement

Vi har alla framtidsplaner när vi lever i ett förhållande: det är inte ovanligt att ha ett samtal med sin partner om huruvida man vill skaffa barn eller inte eller drömma om ett visst antal barn i huset. Det som planeras blir dock sällan verklighet, eftersom livet är fullt av oväntade överraskningar. Det kan hända att de som drömmer om att få ett enda barn inser att de väntar tvillingar, eller att de som vill adoptera ett enda barn i slutändan väljer att välkomna tre små bröder. Detta var till exempel vad som hände Lena och KC, två förälskade kvinnor som – efter att ha gift sig – bestämde sig för att de ville adoptera ett barn.

via YouTube / WCVB Channel 5 Boston

Advertisement
YouTube - WCVB Channel 5 Boston

YouTube - WCVB Channel 5 Boston

Kvinnorna deltog i ett evenemang sponsrat av Children's Friend, en ideell barnskyddsorganisation, och blev omedelbart förälskade i ett foto av en treårig pojke vid namn Joey. Arrangörerna av evenemanget och organisationsteamet lade märke till personkemin med den lilla killen och hjälpte dem att adoptera Joey. Kvinnorna fick dock reda på att den lilla killen hade två andra bröder: Noah - två år - och Logan, ett år. Den yngsta bodde redan i en fosterfamilj, så KC och Lena bestämde sig för att ansöka om att få adoptera Noah.

Efter några månader visade det sig dock att vårdnaden om Logan, det yngsta syskonet, inte hade lyckats och vid det tillfället tvekade de två mammorna inte en sekund med att också be om att få adoptera honom: "De är tre biologiska bröder. Vi tror att det är av grundläggande vikt att inte skilja dem åt: det kommer att bli underbart att ta hand om dem alla tillsammans", säger mammorna.

Advertisement
YouTube - WCVB Channel 5 Boston

YouTube - WCVB Channel 5 Boston

Veronica Listerlund, adoptionschef för Children's Friend, var imponerad av den naturlighet med vilken de två kvinnorna tog hand om alla tre små syskon: "Dessa barn är nu i utmärkta händer, Lena och KC förstår exakt vad barnen behöver. Utöver ett tak över huvudet, mat, kläder och en hälsosam miljö att växa upp i, förstår paret också vikten av starka syskonrelationer och deras långsiktiga påverkan. De är två fantastiska mammor."

Barnen älskar dem båda och har kommit på smeknamn för att skilja dem åt: KC är "mamma", medan Lena är "mamy", men de kallar henne också för "mamma" då och då. Under adoptionsceremonin hade de tre små barnen med sig leksakshammare för att tillsammans med domaren slå ut domen, vilket officiellt gjorde de tre bröderna och mammorna till en familj. Nu, tack vare Lena och KC, har dessa söta små barn en framtid full av kärlek och omtanke framför sig.

Advertisement