"Jag köper inte längre toapapper för att spara pengar. Mina gäster klagar, men jag tycker inte att det är en nödvändighet"

av sofia

27 Januari 2023

"Jag köper inte längre toapapper för att spara pengar. Mina gäster klagar, men jag tycker inte att det är en nödvändighet"
Advertisement

Att vara uppmärksam på sin ekonomi och leta efter smarta sätt att spara lite pengar på för att kunna göra något trevligt är något som många människor har gemensamt. Alla lyckas dock inte riktigt lika bra och att kunna spara är faktiskt en konst.

Hur gör man egentligen för att avstå saker som verkar vara avgörande och grundläggande och att inte stoppa handen i plånboken? Alla letar efter den ideala metoden och funderar på vilket föremål som kan vara enklast att göra sig av med. Huvudpersonen i denna berättelse har valt en mycket ovanlig metod. Låt oss ta reda på vad det är tillsammans.

via @lovegood_allie/Tik Tok

Advertisement
@lovegood_allie/Tik Tok

@lovegood_allie/Tik Tok

Allie, känd under sitt Tik Tok-användarnamn @lovegood_allie, har lagt upp en video där hon berättar om en mycket viktig upptäckt för sina besparingar: en bidé. Du läste rätt. Faktum är att även om användningen i vissa länder tas för given, är det inte alls så i många andra och det kan därför vara en stor grej att vänja sig själv och andra vid att använda den.

Den unga kvinnan berättade till exempel hur hon före denna upptäckt tillbringade flera år med att köpa toalettpapper och slösa bort massor av pengar. Sedan hon lät installera en bidé i sitt hem, reglerad av en knapp som sköter vattenstrålen, har kvinnan sparat mycket. Det hon därför har bestämt sig för att klara sig utan är toalettpapper.

Advertisement
@lovegood_allie/Tik Tok

@lovegood_allie/Tik Tok

Skulle du någonsin ha kunnat tro en sådan sak? Kanske inte, men hon visar att det faktiskt går att göra. Allie publicerar flera videor på sociala medier där hon berättar om sitt dagliga liv och i en av dessa tar hon upp ämnet toalettpapper och hävdar att det inte alls är nödvändigt.

Detta uttalande fick många att rynka på näsan och blev inte särskilt uppskattad av hennes gäster som klagade på hennes val. "De säger till mig att det är obekvämt och att jag borde använda toalettpapper, men på det här sättet sparar jag mycket och jag har inte för avsikt att ändra på mina metoder för någon annans skull" - säger Allie. "De säger hela tiden till mig att jag borde varna mina gäster eller ha några toarullar hemma för de som inte vill använda bidén, men jag håller inte med, för det är inte nödvändigt enligt mig".

@lovegood_allie/Tik Tok

@lovegood_allie/Tik Tok

Många har kommenterat hennes video och sagt att det inte är särskilt gästvänligt: "Du borde ha båda hemma" - hävdar en användare, "Det är inte schysst att överraska folk på det sättet, vissa människor kanske inte tycker att det är bekvämt" - tillägger en annan. Kommentarer som inte verkar ha påverkat henne det minsta, tvärtom.

Vad tycker du om detta val: håller du med eller anser du att det är överdrivet?

Advertisement