En ensamstående pappa adopterar 5 syskon för att inte dela på dem: "Jag har tillängnat hela mitt liv åt mindre lyckligt lottade barn"

av sofia

16 Januari 2023

En ensamstående pappa adopterar 5 syskon för att inte dela på dem: "Jag har tillängnat hela mitt liv åt mindre lyckligt lottade barn"
Advertisement

Att bli förälder är inte bara en biologisk fråga, det finns även de som blir det genom adoption, en mycket viktig gest för barn och unga som inte alltid har haft tur, men som livet valt att ge en andra chans. Att bestämma sig för att ta ett sådant steg är dock inte något för alla och att välja att ta hand om dem som har det svårt är en handling som kräver stor generositet och altruism, men också mod.

Huvudpersonen i den här berättelsen vet detta mycket väl, en man med ett gott hjärta som under ett tjugotal år ställde sitt liv till förfogande för att hjälpa människor i svårigheter och som sammanlagt tog hand om över 30 barn. Låt oss berätta mer om honom.

via On the Road with Steve Hartman /Facebook

Advertisement

My little crew first day YES !!!!

Pubblicato da Lamont Thomas su Martedì 6 settembre 2022

Lamont Thomas är en amerikansk pappa som blivit känd för sin vackra adoptionshistoria. Det hela startade år 2000 och har inte slutat sedan dess. Efter att ha fått höra talas om en del svåra situationer som barn befann sig i, bestämde han sig för att ge dem möjligheten de väntade på och räddade dem från barnhemmen.

För honom blev det en riktig mission och han tog hand om totalt ett 30-tal barn, utöver hans två biologiska. Singel sedan en tid tillbaka och efter det att Anthony och LaMonica, de två barn som föddes från hans tidigare äktenskap, hade vuxit upp, ägnade han sig kropp och själ åt denna ädla sak. De första barnen han adopterade var tvillingar, de sista 5 syskon.

Advertisement

I åldrarna mellan 5 år och 12 månader gick dessa små barn rakt in i hans hjärta och motiverade honom till ännu en solidaritetsaktion.

Zendaya, Jamel, Nakia, Major och Michaela bodde i 4 olika hem i över ett och ett halvt år innan de såg ljuset med ankomsten av denna goda man. Lamont ville absolut inte att de skulle växa upp ifrån varandra, så han började jobba för att uppnå detta och bad att alla 5 skulle anförtros honom innan deras adoption blev officiellt. På så sätt kunde han låta dem få bo under samma tak och ge dem all den kärlek som de behövde.

Single dad adopts 5 siblings so they can stay together

In 2001, a divorced father of two in Buffalo, N.Y., took a chance on a foster kid who he “hated to see in the system.” It was just the beginning. On his own, with all his heart, Lamont Thomas’ family grew -- thirtyfold. Steve Hartman is "On The Road" https://cbsn.ws/2pxuMXT

Pubblicato da On the Road with Steve Hartman su Venerdì 1 novembre 2019

"Jag var tvungen att hjälpa dem, de förtjänade att få växa upp tillsammans" - förklarar han och vi kan verkligen förstå honom. Men för att förverkliga en så stor önskan måste man jobba hårt och aldrig ge upp. Ibland tar pappersarbetet lång tid och alla situationer är inte likadana, men han kämpade verkligen och lyckades göra något speciellt. Efter så många år och många omhändertagna barn förklarar han att han officiellt är pappa till 12 av dem: 10 adopterade, inklusive de 5 syskonen, samt två biologiska barn födda från hans tidigare äktenskap.

Det finns inget annat att säga än att det borde finnas fler människor i världen med så stora hjärtan. Det är dessa män och kvinnor som med sitt engagemang kan värma våra hjärtan och ge oss hoppet åter.

Advertisement