99 år gammal återfinner han sin första kärlek: "Jag sparade hennes foto i 78 år"

av sofia

31 Januari 2023

99 år gammal återfinner han sin första kärlek: "Jag sparade hennes foto i 78 år"
Advertisement

Det finns människor som kommer in i våra liv för bara ett ögonblick, men som aldrig lämnar våra sinnen och hjärtan. Detta är vad som hände med Reginald "Reg" Pye, en 99-årig veteran från andra världskriget som i nästan 80 år hade behållt ett fotografi av den första kvinnan han blev kär i i sin plånbok.

Reg var på uppdrag nära Normandies stränder och minns som om det var igår sitt möte med Huguette, en 14-årig fransk tjej som han bara utbytte några blickar med och... en smörgås med sylt. Reg hade landat vid Sword Beach vid den tiden för att hjälpa till i den allierade invasionen av kontinentala Europa mot den tyska fienden, när han stannade för en paus.

via BBC

Advertisement

"Vi hade en burk sardiner och lite bröd med margarin och sylt. Jag tittade upp och såg en tjej stå framför mig. Jag hade inte sett henne komma. Hon var klädd i en vit klänning, jag borde inte säga det, men den såg sjaskig ut. Hon var väldigt vacker. Jag erbjöd henne sardiner, men hon tackade nej och tog istället emot lite bröd och sylt," mindes Reg.

"Strax efter sprang hon över bytorget och in i kyrkan. Det var sista gången jag såg henne", tillade veteranen. Huguette lämnade ett foto av sig själv i Regs skåpbil som tack för att han delat med sig av syltsmörgåsen: "Jag behöll den till denna dag och titta på den varje gång jag tappade hoppet om mänskligheten."

Advertisement
Facebook - TaxiCharityUK

Facebook - TaxiCharityUK

Under årens gång försökte Reg flera gånger spåra upp Huguette, även med hjälp av sin son, men utan att lyckas. Nu har paret äntligen, tack vare lite hjälp från organisationen Taxi Charity for Military Veterans, kunnat träffas. Reg dök upp med en syltmacka och en burk sardiner. Huguette, nu trebarnsmamma, tog emot smörgåsen och tackade återigen nej till burken med sardiner med ett stort leende. Förutom smörgåsen visade Reg henne bilden: "Jag har sparat den i 78 år", sa han.

Huguette sa att hon var "extremt rörd" över att Reg hade behållit hennes foto under alla dessa år och försökte nå ut till henne. Till sist utbytte de två en varm kram och en puss på kinden, varpå Huguette skämtade om att de nu borde gifta sig.

Vilken underbar historia, håller du inte med?

Advertisement