Hon föder tvillingar med bara några minuters avstånd: "De föddes under två olika år"

av sofia

20 Januari 2023

Hon föder tvillingar med bara några minuters avstånd: "De föddes under två olika år"
Advertisement

Föräldrar till tvillingar vet mycket väl hur mycket deras barn kan växa i symbios med varandra och att detta riskerar att äventyra deras individualitet. Även om barnen är tvillingar, måste varje barn få behålla sin egen personlighet och sin självständighet, oavsett sin tvillingbror eller -syster. Tvillingparet som är huvudpersoner i denna berättelse har dock redan en anledning till att skilja sig från mängden, dessa två små barn föddes faktiskt inte bara på olika dagar... utan till och med under olika år! Låt oss tillsammans ta en närmare titt på denna söta och ovanliga historia.

via People

Advertisement

Kali Jo Scott, den 37-åriga mamman som är huvudpersonen i denna extraordinära berättelse, var ganska övertygad om att födelsen av hennes tvillingar skulle äga rum runt det förutbestämda datumet den 11:e januari. När det nya året närmade sig tänkte både kvinnan och hennes man Cliff naturligtvis på att det även skulle kunna ske på nyårsafton: "Vi hade skämtat om saker som: skulle det inte vara roligt om något hände under jullovet och kanske till och med vid nyår..." berättar kvinnan och sedan hände det faktiskt något fantastiskt och mycket roligt just på nyårsafton. Faktum är att Kali var tvungen att åka till sjukhuset tidigare än väntat så på kvällen den 31:a december genomgick hon ett kejsarsnitt på Texas Health Presbyterian Hospital i Denton, Texas, och det var vid denna tidpunkt som hon födde sin första lilla dotter Annie Jo, klockan 23:55.

Sex minuter senare, klockan 00:01, kom även lilla Effie Rose!

Advertisement

Även om flickorna är födda några dagar för tidigt är de vid utmärkt hälsa och väger 2,4 kg. För dessa föräldrar var det verkligen ett ovanligt sätt att fira det nya året på, ett år som de aldrig kommer att glömma. Faktum är att flickorna bokstavligen föddes under olika dagar, månader och till och med år, även om de bara var några minuter ifrån varandra. Hur många tvillingar kan skryta med att ha en annan födelsedag än sitt syskon? Apropå detta säger pappa Cliff:

"Som förälder vill man alltid se till att tvillingar har sina egna individuella personligheter och att de är medvetna om att de är speciella och unika. Så denna detalj lägger till något unikt som vissa tvillingar kanske aldrig kommer att ha."

Vi önskar denna underbara familj ett riktigt gott nytt år!

Advertisement