Han köper ett gammalt kryssningsfartyg efter att ha sett en annons på nätet och idag bor han där

av sofia

28 December 2022

Han köper ett gammalt kryssningsfartyg efter att ha sett en annons på nätet och idag bor han där
Advertisement

På internet kan du hitta många annonser som rör försäljningen av olika föremål, liksom jobberbjudanden och andra spännande grejer som mest fyller en funktion som tidsfördriv. Men huvudpersonen i den här historien köpte inte ett enkelt föremål på eBay eller tittade på en tutorial om hur man restaurerar möbler, utan han gjorde sitt livs köp. För flera år sedan bestämde Christoper Wilson att hans öde var kopplat till ett stort kryssningsfartyg som lagts ut till försäljning till ett förmånligt pris och idag har han äntligen förverkligat sin dröm om att leva på det och utnyttja utrymmet på bästa sätt.

via Youtube / Aurora Restoration Project

Advertisement
Youtube / Aurora Restoration Project

Youtube / Aurora Restoration Project

Chris var mycket fascinerad av beskedet om försäljningen av ett stort och gammalt kryssningsfartyg med en längd på nästan 90 meter. Det var 2008 och fartyget låg i Kaliforniens delta, där den dåvarande ägaren försökte sälja det till varje pris för att bli av med det. Chris trodde inte att han på allvar kunde köpa ett kryssningsfartyg, men bestämde sig ändå för att träda fram: "Jag presenterade mig som en potentiell köpare, även om jag egentligen inte hade något intresse av att köpa ett fartyg. Det var lite utanför min komfortzon minst sagt". När han väl besökte det kände sig Chris dock magiskt imponerad, även om fartyget var i dåligt skick och behövde en massiv renovering.

Chris började sedan forska i skeppets historia och upptäckte att det byggdes 1955 på ett varv i Hamburg, Tyskland. Det visade sig att fartyget, som ursprungligen hette Wappen von Hamburg, var det första större passagerarfartyget som seglade ut ur Tyskland efter andra världskriget.

Advertisement
Youtube / Aurora Restoration Project

Youtube / Aurora Restoration Project

Fascinerad av fartygets historia och av fartyget självt, gjorde Wilson därför sitt erbjudande och satte igång att arbeta för att göra fartyget mer välkomnande och användbart så fort som möjligt. "Jag tänkte redan från början att det skulle bli ett långt projekt", berättar mannen, "det är nästan som att bygga om 15 hus på egen hand". Efter ungefär två månader flyttade Chris och hans partner Jin Li ombord på fartyget för att ägna all sin energi åt renoveringen...och de tog aldrig ledigt! Det har gått 14 år sedan Chris köpte skeppet och idag kan han äntligen säga att hans projekt håller på att ta form. Fartyget är inte bara hans hem, utan är och kommer också att vara en anläggning som kan ta emot turister och där man kan hålla konferenser och stora evenemang. Kort sagt, efter så många år har Chris inte ångrat sitt val alls.

Hur stor är chansen att man stöter på en sådan annons på nätet och köper ett fartyg?

Advertisement