"Jag tjänar upp till 7 000 dollar i månaden genom att göra sådant som andra inte vill göra"

av sofia

03 Januari 2023

"Jag tjänar upp till 7 000 dollar i månaden genom att göra sådant som andra inte vill göra"
Advertisement

Arbetsvärlden är allt mer fientlig mot unga och gamla och vissa sektorer riskerar att förbli en avlägsen dröm för de flesta. Huvudpersonen i denna berättelse, till exempel, bestämde sig efter att ha tagit examen i biologi för att lägga vetenskapen åt sidan och kasta sig in i skådespeleriets värld och bli skådespelerska. Synd bara att vägen även i detta fall minst sagt är kämpig. För att tjäna lite pengar började kvinnan genomföra enstaka ströjobb som med tiden började uppta större delen av hennes dagar. Men låt oss kika i detalj på vad det rör sig om.

via Business Insider

Advertisement

Vanessa Garcia är en 28-årig mexikansk tjej som tjänar ordentligt med pengar tack vare en app som kopplar samman alla de som behöver hjälp med olika hushållssysslor eller ärenden med omvärlden. Den här kvinnan bor i Los Angeles och trots att hon har en examen i biologi har hon valt att sikta mot ett annat mål, nämligen att bli skådis. Även i det här fallet är det dock verkligen inte lätt att få välbetalda roller och drömmen om att kunna leva enbart på skådespeleriet är fortfarande långt borta. Men en dag visade en vän till henne henne en app som erbjöd fantastiska möjligheter: Taskrabbit, en portal där människor placerar ut annonser för att få små sysslor eller dagliga ärenden gjorda. Hennes kompis hade till exempel erbjudit sig att montera Ikea-möbler, men det finns dock mycket mer att välja ibland och Vanessa har långsamt utnyttjat appens fulla potential.

Advertisement

"Jag slösade ingen tid och anmälde mig till Taskrabbit, jag upptäckte att man kunde göra mycket mer än att bara montera Ikea-möbler" berättar den företagsamma unga kvinnan, "Det fanns förfrågningar av alla slag, allt från att slå in presenter till att sortera om garderober, till planeringsassistent för personliga events. Jag började göra alla dessa jobb på helgerna. Några år senare började jag dra nytta av allt som appen hade att erbjuda och anmälde mig till alla jobb jag visste att jag kunde utföra". Sammanfattningsvis tjänar Vanessa idag upp till 7 000 dollar i månaden på att sköta andra människors ärenden.

Det är också ett väldigt flexibelt sätt att arbeta med tanke på att ingen tvingar Vanessa att ta på sig ett minimum av veckojobb: "Ibland jobbar jag sju dagar i veckan, andra bara tre. Det handlar om att vara lite flexibel och förmågan att välja när och hur länge du kan binda upp dig”.

Tycker du att detta är en möjlighet som bör utnyttjas?

Advertisement