De förbjuder en man och hans bebis att kliva på flyget för att återvända hem, men en vänlig änka låter dem få bo hemma hos henne

av sofia

31 December 2022

De förbjuder en man och hans bebis att kliva på flyget för att återvända hem, men en vänlig änka låter dem få bo hemma hos henne
Advertisement

Att vara förälder innebär att ha ett ansvar gentemot sina barn, att skydda dem och hjälpa dem med vad de än behöver. Väldigt små barn är en stor glädje men också ett stort ansvar och det finns många saker som de inte kan göra på egen hand, som att ta ett flyg till exempel. Huvudpersonen i den här historien vet något om den saken, en man som hade flugit till en annan stat för att ansöka om vårdnaden om sin lilla dotter född från ett tidigare förhållande. Bebisen, född för bara några dagar sedan, hade fortfarande inget födelsebevis och fick inte ta nästa flyg hem med sin biologiska pappa. Den desperata mannen var fast på flygplatsen utan att veta vad han skulle göra. Som tur var ingrep en "ängel" för att rädda dagen.

via CBS News

Advertisement
Youtube / AZFamily

Youtube / AZFamily

Rubin Swift, 43 år gammal vid den tidpunkten, hade flugit till Phoenix för att få vårdnaden om sin biologiska dotter. Mannen satt fast på flygplatsen eftersom han inte förväntade sig att en tjänsteman skulle hindra honom från att resa med det lilla barnet vid namn Andrea. Den fyra dagar gamla bebisen behövde ett födelsebevis, men han fick veta av sjukhuset att det skulle ta minst 7 dagar att få ett. Rubin visste inte vad han skulle göra och var orolig att om de såg honom sova på flygplatsen med en så liten flicka skulle de ta henne ifrån honom.

Mannen kom då ihåg en volontärsjuksköterska från sjukhuset i Boston, som var mycket omtalad på den neonatala intensivvårdsavdelning. Joy Ringhofer, en 78-årig änka, kunde ha varit hans enda räddning och det var hon. Kvinnan hade erbjudit sig att köra honom till flygplatsen samma dag och gett honom sitt telefonnummer. Rubin försökte därför kontakta henne och hon skyndade omedelbart till flygplatsen för att hjälpa honom:

"Jag sa till honom: 'Du får komma hem med mig'", berättar Joy för lokala medier.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Joy Ringhofer, en 78-årig änka, tackade utan att blinka ja till att ta emot en helt främmande man i sitt hem, naturligtvis tillsammans med sin lilla dotter, under flera dagar. "Hon är en gammelmormor som nyligen förlorade sin man," förklarade Rubin som var tacksam för kvinnan, "Hon visste väldigt lite om mig, men hon välkomnade mig. Hudfärgen var inte ett problem för henne. Hon visade mig att i denna galna värld finns det fortfarande en viss medkänsla." Joys ingripande var verkligen avgörande och Rubins fru sa: "Vi hade inte pengar till ett hotellrum eller en hyrbil och jag ville inte att han skulle sova på flygplatsen. Jag var rädd för det verkade som att vi inte hade några andra alternativ."

För Joy var det ett sant nöje att vara farmor till lilla Andrea och även Rubin såg omedelbart det speciella band som verkade ha fötts mellan kvinnan och hans dotter: "Mrs. Joy är en ängel och var väldigt fäst vid Andrea. Varje gång min dotter hörde hennes röst lyste hennes ansikte upp. Så fort hon tog emot oss visste jag att vi skulle vara vänner för livet." Tack vare Joys ingripande kunde Rubin och hans dotter återvända hem säkert. Efter denna speciella upplevelse blev Joy kvar i Rubins liv, som kommer att behålla det outplånliga minnet av den vänliga kvinnan för resten av livet.

Advertisement