Hans fru jobbar heltid och han ägnr sig åt hemmet och barnen: "De anser att jag är mindre manlig på grund av detta"

av sofia

12 Februari 2023

Hans fru jobbar heltid och han ägnr sig åt hemmet och barnen: "De anser att jag är mindre manlig på grund av detta"
Advertisement

Även om vi bevittnar en ökad medvetenhet om jämställdhet på jobbet och i alla andra miljöer i det dagliga livet, finns det fortfarande starka fördomar om vissa "traditionella" roller som bör täckas av män eller kvinnor, som till exempel uppgiften att uppfostra barnen, stanna hemma och ge upp sin karriär.

När Michael Braceys fru Claire erbjöds ett jobb som hon inte kunde tacka nej till, tog hennes man mer än gärna på sig ansvaret för att ta hand om deras 4 små barn på heltid. Paret kommer från Nya Zeeland och flyttade till en liten stad på landet för att främja Claires karriär.

via Daily Mail

Advertisement
Pexels - Not The Actual Photo

Pexels - Not The Actual Photo

"Att bli hemmaförälder i vår familj var inte ett svårt val," berättar Michael: "Det var faktiskt inte alls så skrämmande eller svårt som jag hade kunnat tro. Vi hade nyligen flyttat till en liten stad på grund av min frus karriär. Anställningsmöjligheterna för mig var få och långt borta, vi hade ett barn i förskoleålder och ett äldre som skulle börja i en ny skola."

Eftersom de bodde utanför staden var reaktionerna på hans nya livsval inte helt positiva: "Eftersom det var ett landsbygdssamhälle hade jag en känsla av att de inte ansåg mig manlig nog. Jag kunde inte bara vara pappa för dem utan jag var tvungen att köra traktor eller göra liknande saker”, berättar han. Michael tillade att han stötte på denna attityd även i skolan, där den övervägande kvinnliga personalen satte press på honom att anpassa sig till det som ansågs vara normalt, istället för att vara den pappa som hans döttrar behövde.

Advertisement
Pexels - Not The Actual Photo

Pexels - Not The Actual Photo

"Jag kan hantera förlöjligandet från andra män som inte har en aning om vad de går miste om. När allt kommer omkring, hur många män i min ålder har haft chansen att spendera så mycket tid med sina barn? Inte många antar jag," skriver Michael. Hur som helst erkänner superpappan att han tycker att de andra mammornas ytliga åsikter är ganska irriterande.

"Om du tycker att det är något konstigt eller fel med att vara en hemmapappa, då har du ett problem som du kan behålla för dig själv, för jag bryr mig inte," säger Michael. Pappan erkände att han inte står ut med det dolda fnissandet, de fräcka kommentarerna och skämten om att han inte kan göra jobbet som hemmavarande förälder eftersom han är en man: "Min fru och jag har fyra underbara, briljanta, intelligenta, roliga och framgångsrika barn. Jag var tvungen att lära mig mycket och växa tillsammans med dem och de lärde mig mycket", säger han.

Vad tycker du om saken?

Advertisement