Hon bjuder hela familjen på middag och får en hel lista med absurda krav av sin svägerska: "Jag sa åt henne att inte komma"

sofia

20 Januari 2023

Hon bjuder hela familjen på middag och får en hel lista med absurda krav av sin svägerska:
Advertisement

Högtider är vanligtvis tillfällen då vi tenderar att hålla ihop och umgås med nära och kära för att dela underbara minnen tillsammans, men saker går inte alltid enligt planerna. En ung amerikansk kvinna vet detta mycket väl då hon tvingades sätta stopp för sin svägerska efter att ha bjudit hem henne på Thanksgiving-middag, det typiska amerikanska firandet som markerar början på julhelgen.

Eftersom hon sedan fick skuldkänslor frågade kvinnan dock människor på nätet om råd om hur hon skulle hantera situationen som urartade till ett rejält bråk i familjen.

via Reddit

Advertisement

Pexels - Not the Actual Photo

Kvinnan förklarade att hon brukar turas om att fira Thanksgiving med sina föräldrar, syskon och deras respektive makar. I år var det hennes tur att vara värd för familjen och ordna middagen. Under tiden väntade hennes bror James och hans fru Becky sitt första barn. Barnet kommer att födas till våren. "Jag har organiserat en traditionell Thanksgiving-middag. Vi kommer att titta på paraden, spela sällskapsspel och ta en drink tillsammans på kvällen, det vi brukar göra varje år", förklarar kvinnan.

Några dagar före middagen fick kvinnan en lista med förfrågningar från Becky i familjegruppchatten: ingen fågel eller speciella drycker eftersom lukten gör henne illamående, maten måste serveras tidigt eftersom hon behöver ta en tupplur under den timme då den serveras normalt, och vill inte spela spel eftersom hon lätt blir trött, men kan lyssna på musik eller småprata.

"I familjechatten svarade jag med att säga att även om jag skulle laga en vegansk måltid speciellt för Becky, tänkte jag inte förbjuda någon mat eller dryck, och att jag skulle absolut inte tänkte ge upp vårt spelande. Speciellt eftersom mina syskonbarn nu är tillräckligt gamla för att delta och de älskade det förra året”, förklarar kvinnan.

Pexels - Not the Actual Photo

Både James och Becky insisterade på att alla borde vara mer förstående eftersom de väntade barn. Mamman ställde sig också på deras sida. Så kvinnan sa att om Becky inte gillade hennes regler borde hon kanske inte komma på hennes middag. Hennes bror ringde upp henne och sa att hon hade fått dem att känna sig uteslutna och att hon förstört Thanksgiving och att hans fru inte kan rå för varken illamåendet eller tröttheten under graviditeten: "Jag svarade att jag inte vill utesluta dem och att Becky är välkommen om hon kan acceptera att Thanksgiving ska vara roligt för alla andra också”, förklarar kvinnan.

"Det slutade med att varken Becky eller James kom dit. Det var en konstig dag utan dem och jag är ledsen att de inte var där, men jag känner att mina regler inte var orimliga. Jag vill be om ursäkt, men borde jag göra det?" undrar huvudpersonen i vår berättelse. Användarna tycker att hon hade helt rätt: "Om Becky vill ha en Thanksgiving skräddarsydd exakt efter hennes behov som är motsatsen till dina, kan James eller någon av de andra personerna som insisterar på att gå henne till mötes för att hon är gravid ordna det åt henne", skriver en kille.

Vad tycker du om saken?

Advertisement