Kunderna hittar hår i maten och chefen skyller alltid på henne: "Jag färgade håret blått så att han inte längre kan skylla på mig"

av sofia

11 Januari 2023

Kunderna hittar hår i maten och chefen skyller alltid på henne: "Jag färgade håret blått så att han inte längre kan skylla på mig"
Advertisement

Orättvisor på arbetsplatsen kan förekomma lite var som helst och av vilken anledning som helst, mellan arbetsgivare och anställda, även om de anställda är skyddade av lagen. Det finns många fall där anställda på ett företag eller en restaurang klagar över de otrygga förhållanden under vilka de tvingas arbeta, men den orättvisa vi ska berätta om idag verkar uteslutande vara ett personangrepp från en arbetsgivare mot en anställd. Den anställda tjejen bestämde sig för att inte acceptera situationen och kom på en smart plan för att avslöja sin chef. Men låt oss kika i detalj på vad som hände.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Tjejen berättade sin historia på forumet Reddit och fick många positiva kommentarer från användarna. Hon skrev att hon arbetar i en butik som förbereder och säljer smörgåsar, där alla andra anställda, förutom henne, är kvinnor av indiskt ursprung med långt svart hår. Detta är en viktig detalj, eftersom det är just denna aspekt som gör att hennes arbetsgivare orättvist anklagar henne för något som hon inte har gjort. Huvudpersonen i den här historien är den enda i butiken som har kortare hår, det vill säga medellångt och framför allt brunt. Trots dessa ledtrådar, närhelst en kund klagade på att den hade hittat ett "långt svart hårstrå" i sin smörgås, skyllde butikschefen alltid på tjejen.

"Varje gång en kund klagade på ett långt svart hårstrå i maten, skyllde min chef direkt på mig utan att tveka eller forska i saken, trots att jag var den enda personen som bar mitt hår uppsatt och i ett nät", skriver hon på Reddit.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Trött på att bli anklagad för något som uppenbarligen inte var hennes fel, bestämde sig kvinnan för att färga håret blått. På så sätt skulle hon ha undanröjt alla tvivel om sitt påstådda ansvar: "En dag färgade jag håret blått med det enda syftet att inte få skulden för de svarta hårstråna i maten. Gissa vad som hände? Det hände ändå. Gissa hur irriterad min chef blev när jag sa att det inte kunde vara mitt hår för mitt är blått...det var väldigt roligt” skriver tjejen.

Vad ska man säga, ett smart sätt att ta "revansch" på där kvinnan lyckades avslöja sin chef en gång för alla!

 

 

Advertisement