Två styvsyskon blir förälskade i varandra och gifter sig trots all kritik

av sofia

09 Januari 2023

Två styvsyskon blir förälskade i varandra och gifter sig trots all kritik
Advertisement

Det sägs att ingenting och ingen kan stoppa kärleken. En överväldigande, stark, unik känsla som lyckas dra in vem som helst i en underbar virvelvind som det är svårt att ta sig ur. Var och en av oss är avsedda att hitta en själsfrände och kommer förr eller senare att möta den på vår vandring genom livet. Men tänk om situationen inte riktigt är idealisk och det bildas problem just på grund av känslorna mellan två personer?

Det var just en sådan situation som de två huvudpersonerna i denna berättelse befann sig i. Det som stod i vägen för kärleken, i det här fallet, var det familjeband som förenade dem.

via Daily Mail

Advertisement

Matilda och Samuli Eriksson i åldrarna 23 och 27 träffades när deras föräldrar inledde ett förhållande. Styvsyskon till en början och sedan vänner, mellan dem bildades ett mycket stark band och i början verkade allt vara normalt, men sedan hände plötsligt något oväntat.

Allt eftersom dagarna och månaderna gick fortsatte paret att ses och utflykterna tillsammans blev bara fler och fler. Deras vänskap intensifierades, men ingen av dem kände något annat än vänskap ännu. Ändå, innerst inne, var något mycket stort på väg att hända.

"Det var Samuli som tog första steget - berättar tjejen - och jag måste erkänna att mitt svar var väldigt positivt, men vi förstod direkt att det inte kunde fungera". Så de bestämde sig för att gå skilda vägar och aldrig ses igen, men separationen blev kortvarig. Det de kände för varandra var för starkt och de kunde inte låta bli att lyssna till sina hjärtan.

Advertisement

"Jag visste inte vad jag skulle göra - fortsätter Matilda - jag var förvirrad: å ena sidan älskade jag honom, men å andra sidan visste jag att det inte var rätt och jag var rädd för vad andra kunde tänka". Tvivel som skulle ha uppstått hos vem som helst, men hjärtat kan inte kontrolleras och så var det verkligen för dem. Efter att ha övervunnit detta hinder och slutat kämpa emot vad de kände, bestämde de sig för att släppa ut sina känslor och leva tillsammans.

De tog självklart upp saken med föräldrarna som var mycket mer förstående än väntat. De accepterade förhållandet och visade sig genast vara glada över det som hade hänt. Det lugn med vilket nyheten togs emot gjorde att de två ungdomarna kunde visa sin relation öppet och efter en tid bestämde de sig till och med för att gifta sig. Ceremonin ägde rum i Finland där Matilda och Samuli, omgivna av sina nära och kära, lovade varandra evig kärlek.

En historia med ett lyckligt slut som trots allt fått stark kritik. Många vänner och många användare som fick höra denna historia har tvivlat kraftigt på detta känslomässiga band. Men är det rätt att kritisera ett sådant val och betrakta det som något negativt bara för att deras föräldrar är tillsammans?

Vad tycker du om saken?

Advertisement