"Jag blev gravid medan jag redan var gravid i tredje veckan. Det är ett mirakel!"

av sofia

27 Januari 2023

"Jag blev gravid medan jag redan var gravid i tredje veckan. Det är ett mirakel!"
Advertisement

Att vänta barn är en dröm för många människor som nått ett visst skede i livet, men ibland är det inte en så enkel vandring och vissa måste faktiskt ta till medicinska behandlingar för att kunna bli gravida och som tur är fungerar de ofta väldigt bra. Andra förblir istället bokstavligen mållösa inför resultaten av medicinska procedurer, som kan erbjuda ovanliga överraskningar.

Ett exempel på detta är Rebecca Roberts och hennes sambo, Rhys Weaver, som i flera år har försökt få ett barn. Paret blev väldigt glada när de fick veta att Rebecca väntade en liten pojke efter att ha tagit läkemedel som ökade hennes fertilitet.

via Goodmorningamerica

Advertisement

När Rebecca gjorde sitt tredje ultraljud vid 12 veckors graviditet sa hon att det var häpnadsväckande när läkarna upptäckte att det fanns en andra bebis på väg och att det var en liten flicka. "Det var verkligen galet att veta att jag väntade två barn istället för ett", säger Rebecca, 39 år gammal, från Wiltshire i England. "Sedan sa de till mig att det var tre veckors skillnad i storlek mellan de två barnen som läkarna inte kunde förklara. De förklarade senare för mig att flickan blivit till 21 dagar efter hennes storebror", tillade hon.

Läkarna hade svårt att lista ut vad som pågick eftersom det är en mycket sällsynt händelse. Rebeccas graviditet diagnostiserades som superfetation, ett fenomen där en andra ny graviditet inträffar under ett tidigt skede av en redan pågående graviditet.

Advertisement

Sammanfattningsvis föddes tvillingarna Noah och Rosalie på samma dag trots att de befruktades vid olika tidpunkter. "De är mina supertvillingar. Varje dag tittar jag på dem och tänker på hur lyckligt lottad jag är", säger Rebecca.

"Jag har velat ha ett barn till i så många år, men jag har såklart väntat på att träffa rätt man. Sedan träffade jag Rhys och vi blev kära. Vi ville ha ett barn och vi har försökt skaffa barn i flera år, men jag kunde bara inte bli gravid. Och till slut blev vi välsignade med två barn. Det var värt att vänta," säger hon.

Vi vill bara önska den här familjen ett stort lycka till i framtiden.

Advertisement