Den nya direktören bestämmer en ny sluttid för arbetsskiftet och de anställda samlar på sig 2000 timmar övertid

av sofia

29 November 2022

Den nya direktören bestämmer en ny sluttid för arbetsskiftet och de anställda samlar på sig 2000 timmar övertid
Advertisement

Varje arbetsplats har regler som måste respekteras, som de anställda omfattas av efter att ett kontrakt skrivits under. Det finns mycket specifika anledningar till varför man har vissa regler, eller åtminstone borde det vara så. När förändringar sker, särskilt inom administrationen eller på högre nivåer, i ledningen, finns det alltid en rädsla för att något skulle kunna förändra denna balans. Det är faktiskt precis vad som hände inne i en fabrik, där de anställdas utträdestider ändrades efter 10 år, till deras nackdel. De anställda hittade ett genialiskt sätt att "ta revansch" på den nya chefen.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

En anställd beskrev situationen på Reddit och avslöjade hur en ny regel som infördes av företagets nya direktör inte fick den effekt som han hoppats på. Som regel slutade de anställda på detta företag sitt arbete vid 03:30, stängde av maskinerna och städade arbetsstationerna och gick sedan till duschen. När de var klara, efter att ha bytt om, lämnade de anställda byggnaden vid 16-tiden, enligt överenskommelse. Problemet uppstod med ankomsten av en ny chef:

"En ny fabrikschef kom in på företaget nyligen och blev irriterad när han upptäckte att arbetarna slutade arbeta 30 minuter för tidigt för att städa sina stationer och byta kläder. Han kallade till ett stort möte och sa till oss att meddela dem att klockan 16.00 ska de inte gå, men sluta jobba”.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De anställda följde denna nya regel, naturligtvis, medvetna om att det skulle slå tillbaka på den nya ledningen på sikt. En grundläggande detalj, som nykomlingen verkar ha förbisett, är att arbetarna måste lämna byggnaden senast klockan 16:00 all tid som de tillbringar inne i fabriken efter den tiden anses vara övertid. Under de följande tre veckorna stängde de av maskinerna vid 16-tiden och tog sig sedan all den tid de behövde för att städa sin arbetsplats och duscha, vilket tog cirka 40-60 minuter om dagen. Resultatet?

"I dag upptäckte den nya chefen att över 100 personer har fått ihop 20 timmars övertid, totalt 2 000 timmars övertidsarbete som inte kan räknas som produktionstimmar."

Hur ska den nya direktören nu motivera att företaget behöver 2 000 timmars extraarbete när det i över tio år aldrig har behövts?

Advertisement