Från att ha varit mekaniker av behov till att bli läkare för passion vid 51 år: "Följ dina drömmar och ge inte upp"

av sofia

25 December 2022

Från att ha varit mekaniker av behov till att bli läkare för passion vid 51 år: "Följ dina drömmar och ge inte upp"
Advertisement

Många barn drömmer om att bli läkare när de växer upp och vissa lyckas lätt, andra väljer karriärer som passar bättre för deras personlighet, ytterligare andra tar intressanta vägar för att bli framgångsrika inom medicinområdet. Dr Carl Allambys berättelse skiljer sig dock från de flesta. Carls väg till läkaryrket började med en barndomsdröm i East Cleveland, Ohio, i USA, som han aldrig glömde ens när han av ekonomisk nödvändighet lärde sig att reparera bilar och öppnade en egen verkstad.

via FoxNews

Advertisement

Carls familj flyttade till en liten förort till East Cleveland i mitten av 1970-talet, eftersom det var ett av de få områden där hans föräldrar hade råd att köpa ett hus. Hans pappa började arbeta som dörr-till-dörr-försäljare, medan hans mamma stannade hemma för att ta hand om familjen, som inkluderade hans fem syskon. "Vi stod inför ekonomiska svårigheter under hela min barndom. Jag minns att jag som barn ville bli läkare, men mina livsförhållanden tog mig till en helt annan plats. Men min räddning var min familj. Jag och mina syskon har alltid varit enade", sa Carl.

Medan han gick på gymnasiet fick Carl jobb på en lokal affär som sålde bildelar och lärde sig hur man fixar bilar. Några år senare, "efter att ha arbetat med många olika typer av jobb och knappt kunnat klara mig, bestämde jag mig för att fokusera på något jag brinner för och vid 19 startade jag mitt eget företag genom att öppna min egen verkstad", förklarar han. "Man skulle kunna säga att jag startade Allamby's Auto Service mest av desperation och nödvändighet", säger han.

Verksamheten började löna sig, och efter att ha gift sig och skaffat sin egen familj, bestämde sig Carl för att det var dags att fullfölja sin dröm och ta en högskoleexamen. Han skrev in sig vid universitetet vid 34 års ålder. "Om någon skulle ha tittat på större delen av mitt liv under de senaste åren, skulle de ha sett mig sitta i ett tyst rum, ensam, studerandes och arbetandes genom ett helt berg av information," säger Carl. "Detta är den tråkigaste delen av min historia" , tillägger han med ett skratt.

Advertisement

Hi Friends and Family. I hope all of you have been well. I wanted to share this recently released story by Reader's...

Pubblicato da Carl Allamby su Martedì 13 aprile 2021

Carl hade från början tänkt ta en examen i nationalekonomi, men när han tog en introduktionskurs i biologi som den näst sista kursen för att avsluta sin examen, insåg han att hans största önskan var att bli läkare. Så år 2015 skrev han in sig på Medical School vid Northeast Ohio Medical University.

Carl blev officiellt läkare vid 51 års ålder och sa att han var tacksam gentemot sina föräldrar för att ha kommit dit han är nu: "De lärde oss alltid värdet av att arbeta hårt för att få det vi ville och att aldrig ge upp våra drömmar, hur osannolika de än var... Jag tror att alla har möjlighet att förbättra sina liv. Om du har en dröm, följ den. Ge inte upp. Planera ditt arbete och håll dig till din plan. Dina uppoffringar idag kommer att ge fördelar för morgondagen" skriver han.

Bra jobbat!

Advertisement