Ett tvillingpar föds från embrion som varit frysta i 30 år och slår rekord

av sofia

10 December 2022

Ett tvillingpar föds från embrion som varit frysta i 30 år och slår rekord
Advertisement

Att få barn är många människors dröm. Det finns de som lyckas uppnå detta med lätthet och de som stöter på svårigheter på vägen dit. Lyckligtvis är det idag inte så komplicerat att övervinna dessa svårigheter och det finns massor av nya metoder som hjälper till med detta, särskilt tack vare medicinska framsteg. Paret vi vill berätta om idag bestämde sig till exempel för att använda sig av en av dessa procedurer för att få ytterligare två barn.

Makarna i fråga har vänt sig till specialiserade strukturer och har valt provrörsbefruktning, en praxis där embryon befruktade tack vare en annan kvinnas ägglossningar, ofta okända, implanteras i den framtida moderns livmoder. Inget konstigt i dagens läge, men det som gjorde oss mållösa är datumet då de frystes ned. Men låt oss berätta närmare.

via CNN

Advertisement

Philip och Rachel Ridgeway bor i Vancouver, Washington. Denna pappa och mamma till fyra fantastiska barn i åldrarna 8, 6, 3 och 2 hade redan en önskan om att skaffa ett barn till, men de stötte på en del svårigheter, så de befann sig vid ett vägskäl. Valet de var tvungna att göra var mellan att överge denna dröm eller välja assisterad befruktning och det andra alternativ visade sig vara det bästa för dem.

Ur detta val föddes Lydia och Timothy, två små bebisar som kom till den 22:a april 1992, när deras föräldrar bara var 3 och 5 år gamla. De ursprungliga skaparna beslutade att frysa de två embryona och lämna dem i förvar i ett fertilitetslabb på västkusten till 2007, då de donerades till National Embryo Donation Center (NEDC) i Tennessee, där de stannade tills Rachel och Philip beslutade sig för att välja dem och föda dem.

Advertisement

Det är en riktig rekordfödsel eftersom den ägde rum 30 år efter befruktningstillfället. De två föräldrarna hade inte för avsikt att göra något extraordinärt, som de själva förklarar, de bad helt enkelt om de som de hade väntat på längst och valde dem.

Lydia och Timothy är alltså de "äldsta" barnen som är födda från assisterad befruktning och därför värda att notera. Det hade redan hänt något liknande före dem, men livslängden fastställdes till 24 och 27 år, så därför slog de rekordet och gick till historien.

Vi vill bara önska dem ett lyckligt liv och en fantastisk framtid.

Advertisement