En liten italiensk by erbjuder 30 000 euro till den som väljer att köpa ett hus där och flytta dit

av sofia

12 December 2022

En liten italiensk by erbjuder 30 000 euro till den som väljer att köpa ett hus där och flytta dit
Advertisement

Att köpa ett hus nuförtiden är verkligen en utmaning, om inte oöverkomligt dyrt för de flesta. Lägenhetspriserna skjuter i höjden mer och mer för varje dag, särskilt i storstäder och i de mest centrala områdena i olika städer. Det verkar nästan som att det för att bli husägare är nödvändigt att flytta till isolerade och mindre välbesökta områden. Förslaget om en italiensk by verkar kanske ligga i linje med denna teori: 30 000 euro som gåva till alla som flyttar till den lilla byn. Vill du veta mer? Låt oss ta reda på alla detaljer tillsammans.

via CNN

Advertisement

Byn Presicce i Puglia är ett av de dolda underverken i södra Italien som sakta håller på att tömmas. Dagens hektiska liv, konsumtionssamhälle och oavbrutliga arbete har fått de flesta människor att flytta till storstäder, där allt ligger nära till hands och där det verkar finnas fler jobbmöjligheter. Resultatet av denna oundvikliga trend är den progressiva avfolkningen av de städer och byar som inte verkar erbjuda många möjligheter för unga människor. Ändå är dessa platser verkliga skatter som förtjänar att återupptäckas. Det är med detta i åtanke som administrationen för byn Presicce har beslutat att donera 30 000 euro till alla dem som kommer att köpa ett av husen till salu i staden och som kommer att bo här. Ett projekt för att återbefolka byn, vilket kan locka vem som helst att flytta dit.

Vad som lockar framtida köpare ännu mer är det låga priset på bostäderna: med en kostnad på 25 000 euro kan du faktiskt köpa ett hus. I vilken annan stad skulle du någonsin hitta så förmånliga priser?

Advertisement

Kort sagt är det tydligt att detta är en mycket välstrukturerad marknadsföringsverksamhet, med ett lovvärt syfte: att ge nytt liv till en vacker by som förtjänar mer. Kommunfullmäktige förklarade initiativet så här: "Det finns för många tomma hus i den historiska stadskärnan, vi skulle vilja gå tillbaka till att se staden full av människor. Det är synd att se våra stadsdelar fulla av historia, arkitektur och konst bokstavligen tömmas långsamt och förfalla. Av denna anledning kommer vi att erbjuda upp till 30 000 euro till människor som är villiga att köpa ett av dessa övergivna hus".

Skulle du ta steget att flytta till en liten by till reducerade priser eller är du bunden till idén om att bo i storstaden? Låt oss få veta din åsikt och dina erfarenheter om saken!

Advertisement