Han byter inte blöja på sin dotter på 9 timmar för att han är upptagen med att spela tv-spel

av sofia

14 December 2022

Han byter inte blöja på sin dotter på 9 timmar för att han är upptagen med att spela tv-spel
Advertisement

När man gifter sig väljer man att dela sitt liv med sin partner och detta innebär också att man har en skyldighet att dela på alla de åtaganden som vardagen kräver. Lyckligtvis åtnjuter män och kvinnor i de flesta delar av världen samma rättigheter: båda bör bidra till förvaltningen och underhållet av familjelivet och uppfostran av barnen. Ändå, av en eller annan anledning, verkar vissa situationer väldigt avlägsna från detta enkla koncept. Huvudpersonen i den här historien berättade på Reddit hur hennes man "glömde bort" sina barn för att han var distraherad av ett tv-spel. Mannen blev upprörd över att ha blivit anklagad, men hade också fräckheten att ta ut det på sin fru och anklagade henne för att ställa för höga krav.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Kvinnan berättade hur det hela gått till för Reddit-användarna och förklarade även bakgrundshistorien. Hon är en 35-årig sjuksköterska, medan hennes man arbetar skift och jobbar minst 3 nätter i veckan. Paret har två barn: en 6-månader gammal dotter och en 6-årig dotter. När mannen arbetar nattskift sover mannen ofta på dagarna, men lyckas fortfarande hjälpa till med hushållssysslorna och barnen. Allt detta fungerade tills mannen köpte sig en PlayStation 5 och började spela under varje minut av sin lediga tid. Kvinnan beskriver förändringen i hennes mans beteende så här:

"Han skötte en del av hushållssysslorna, men nu använder han bara ursäkten att han är trött och säger hur mycket han behöver sova. Ändå är det första han gör när han kommer hem från sitt pass att börja spela. Han dricker mycket kaffe för att vara fokuserad och vaken. Dessutom har han slutat äta ordentligt. Han glömmer hela tiden att göra de saker jag ber honom att göra, som att hjälpa till att städa undan sin dotters leksaker eller turas om att byta blöjor."

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

"Han gillade inte att jag bad andra om hjälp och sa till mig att jag inte borde göra det. Han sa till mig att han skulle börja hjälpa mig igen. Jag trodde faktiskt på honom och gick ut för att göra ett 8 timmars pass på sjukhuset och innan jag gick påminde jag honom om allt han behövde göra: mata tjejerna, byta blöjor, städa vår dotters rum osv. Han sa "oroa dig inte" så jag gick till jobbet."

När hon kom hem blev kvinnan dock minst sagt besviken över sin mans hänsynslösa och barnsliga beteende: mannen hade flyttat in den yngsta dotterns spjälsäng i vardagsrummet och fortsatte därmed att spela hela dagen. Hans 6-månader gamla dotter grät och han förstod inte varför, men han hade inte bytt blöja på henne. Den andra dottern hade också fått klara sig själv och hon hade inte borstat tänderna, inte borstat håret osv. - allt det som hans fru hade påmint honom om att göra.

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Kvinnan var rasande och valde att skriva ett inlägg på Reddit: "Vår dotter hade haft samma blöja på sig i 9 timmar. Han sa att han glömde det, men var bara upptagen med att spela. Jag tog genast hand om henne. Jag visste att hennes utslag skulle bli värre efter det. Mina 6-åriga dotters hår var en enda röra. Köket var en enda röra. Jag var arg och fortsatte att skrika på honom för att han var slarvig och hänsynslös och bokstavligen glömde bort sina barn för att han skulle spela tv-spel".

Mannen anklagade henne för att ha överreagerat, samt skyllde på henne för att inte ha påmint honom om hans plikter som pappa via telefon. Maken bestämde sig sedan för att lämna hemmet för att söka stöd hos sin mamma, som naturligtvis försvarade sin son genom att anklaga sin svärdotter:

"Hans mamma ringde mig och sa att min man är uppe på nätterna för att tjäna pengar för att försörja sina barn och att jag pressade honom genom att ge honom mer saker att göra än han kunde hantera. Jag försökte förklara men hon fortsatte att skälla på mig och sa att jag kontrollerade honom och sa att jag kanske var frustrerad över mitt jobb och att det var därför jag tog ut det på honom."

Användarna tvivlade inte på vilken sida de skulle ställa sig och föreslog att kvinnan borde omvärdera sitt äktenskap. Vad tycker du?

Advertisement