En kund går för att betala och får rabatt för äldre människor: "Ser jag verkligen ut att vara mer än 55 år gammal?"

av sofia

01 December 2022

En kund går för att betala och får rabatt för äldre människor: "Ser jag verkligen ut att vara mer än 55 år gammal?"
Advertisement

Att bli gammal är en del av livet och är en helt naturlig process, vare sig vi gillar det eller inte. För att vara ärlig, är det som faktiskt är onaturligt de ständiga försöken att motverka det oundvikliga genom att tillgripa operation eller, helt enkelt, hårfärgningsmedel. Sanningen är dock att alla, särskilt kvinnor, känner sig smickrade när de får en komplimang om sitt utseende och hur ungdomliga de ser ut oavsett ålder. En kvinna lade upp en video på TikTok där hon förklarar hur en kassörska automatiskt trodde att hon var över 55, vilket gav henne 10 % rabatt på alla produkter hon köpte. Även om kvinnan var glad över att ha betalat lite mindre funderade hon över sitt utseende: "Ser jag verkligen ut att vara över 55?".

via TikTok / gigi_dolleyes

Advertisement
TikTok / gigi_dolleyes

TikTok / gigi_dolleyes

Jennifer - "gigi_dolleyes" på TikTok - berättade hur hon av misstag insåg att hon hade fått rabatt på Ross, en amerikansk varuhuskedja som säljer kläder till lägre priser än normalt. Jennifer satte sig i sin bil efter att ha handlat, medveten om att hennes initiala totalbelopp var 52 USD, men sedan ändrades det till 44 USD – vad hade hänt? När hon tittade noga på kvittot upptäckte Jennifer att hon hade fått 10 % rabatt, vanligtvis reserverad för kunder över 55 år. Kassörskan som hade betjänat henne frågade henne dock aldrig hur gammal hon var och drog helt enkelt slutsatsen baserat på hennes utseende att Jennifer var över 55 och därför berättigad till rabatten. Medan kvinnan mer än gärna sparade cirka 7 dollar, undrade hon samtidigt om hennes utseende verkligen fick folk att tro något sådant: "Ser jag ut som om jag är 55 eller äldre?" undrar kvinnan och frågar också TikTok-användare.

Advertisement
TikTok / gigi_dolleyes

TikTok / gigi_dolleyes

Många användare svarade att Jennifer lätt kunde lura andra med sitt gråa och vita hår, vilket ger henne en mer mogen look: "Ja, du ser över 55. Min mamma är äldre än du men hon ser yngre ut." En annan användare kommenterade att han jobbar som kassörska i en butik och inte får fråga kundernas ålder och ännu en annan sa helt enkelt: "Som tidigare anställd hos Ross gav jag den rabatten till de trevligaste kunderna, oavsett deras ålder."

Skulle du ha uppskattat det?

Advertisement