Chefen kräver att hon arbetar på sina lediga dagar och vägrar ta ett nej så hon säger upp sig

av sofia

03 December 2022

Chefen kräver att hon arbetar på sina lediga dagar och vägrar ta ett nej så hon säger upp sig
Advertisement

Att arbeta är en rättighet, men också en plikt, för varje medborgare - alla strävar faktiskt efter ett bra jobb för att kunna skaffa de nödvändiga försörjningsmedlen, men också för att man genom sin talang bidrar till personliga framsteg och hjälper samhället att gå framåt. En arbetstagare åtnjuter vissa grundläggande rättigheter som arbetsgivaren måste respektera. En av dem är rätten till ledighet och en vilodag samt betalda helgdagar. Kort sagt kan en arbetsgivare inte förvänta sig att dess anställda ska vara tillgängliga 24 timmar om dygnet och att de ska vara villiga att arbeta även under helgdagarna. Håller du med? Tyvärr var huvudpersonen i denna berättelse tvungen att välja mellan sin frihet och sitt jobb.

via Reddit

Advertisement
Reddit

Reddit

Huvudpersonen i denna berättelse är en anställd kvinna som ville dela med sig av sin historia med Reddit-användare efter att ha sagt upp sig via sms. Anledningen till att hon gjorde detta är väldigt enkel: hennes chef hade börjat kräva att hon skulle komma till jobbet på Thanksgiving-kvällen, en mycket viktig helgdag i USA. Dessutom klargjorde den anställda kvinnan att hon tagit ledigt hela Thanksgiving-helgen, 24-27 november. Under dessa meddelandeutbyten som hon har publicerat på nätet läser vi dock hur hennes arbetsgivare kräver, utan några om och men, att hon ska komma till jobbet under de skift som han har lagt upp, på grund av en nödsituation på jobbet.

Hennes chef börjar med att säga att "skiften har blivit en mardröm sedan Megan slutade" och att de kommer att behöva henne på jobbet både den 24:e och 25:e. Den anställda kvinnan svarar att hennes semesteransökan redan hade gått igenom: "Den lediga helgen från den 24:e till den 27:e har redan blivit godkänts för mig". Ett svar som arbetsgivaren inte gillade: "Saker och ting har förändrats, jag skriver upp dig på 24:e morgon- och 25:e eftermiddagsskiftet".

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Vid det här laget satte den anställda kvinnan ner foten, "Jag kommer inte till jobbet på Thanksgiving." Chefen måste ha blivit irriterad eftersom hans svar var: "Det är inte en förhandlingsbar sak, det finns inga andra alternativ. Om du vill fortsätta jobba här behöver jag dig den 24:e och 25:e". Kvinnan, som var irriterad, svarade till sist kort: "Då antar jag att jag slutar, jag kommer inte att komma till jobbet ikväll".

Nu, med en anställd mindre, kommer det att lägga upp arbetsskiften verkligen att vara en mardröm för honom! Han kanske borde ha tänkt på det tidigare, håller du inte med?

Advertisement