"Detta är det 4:e jobbet jag lämnar efter bara en dag. Livet är för kort för att göra något jag inte gillar"

sofia

23 November 2022

Advertisement

Alla har vi, åtminstone en gång i livet, velat förverkliga vår jobbdröm om att utöva det yrke vi gillar bäst. Det finns de som har lyckats tack vare sitt tålamod och sin viljestyrka och de som tyvärr inte har gjort det. Skälen kan vara många och alla olika, inklusive, självfallet, behovet av att få en lön i slutet av månaden och därmed kunna försörja sig själv.

För den unga kvinnan vi vill berätta om idag verkar detta inte vara något stort problem, det hon bryr sig mest om är hennes personliga tillfredsställelse och att inte "slita ut sig" på ett jobb hon inte gillar.

via @hanelizabetx/Tik Tok

Advertisement

@hanelizabetx/Tik Tok

Han, detta är namnet som kvinnan presenterar sig med på sociala medier, har lagt ut en video där hon berättar om sitt förhållande till arbetslivet. Den unga kvinnan hävdar på bilderna att hon precis har slutat sitt nuvarande jobb, bara en dag efter det att hon börjat. "Det är inte första gången jag gör så här - hävdar hon - Det är fjärde gången jag har hittat ett jobb, jag har blivit anställd och efter första dagen bestämmer jag mig för att sluta. Livet är för kort för att göra något som vi inte gillar - säger Han - Om du inte gillar ditt jobb, sluta."

Klippet, som har setts av väldigt många människor och samlat på sig ett stort antal visningar, har fått blandade reaktioner. Det finns vissa människor som har hållit med om hennes livsfilosofi, så de är glada över att ha hittat någon som tycker som dem, och bestämmer sig för att släppa ett jobb där de inte känner sig bekväma.

@hanelizabetx/Tik Tok

Å andra sidan finns det dock de som inte har sett positivt på saken eller sett det som uppmuntrande. "Tyvärr måste man betala sina räkningar och alla har inte möjlighet att göra det här valet" - kommenterade en användare, följt av många andra som höll med och underströk att det dessutom var omöjligt att förstå, efter bara några timmar, om man trivs bra eller dåligt på ett jobb, om det passar en, om kollegorna är schyssta och alla andra aspekter situationen.

Han är dock tydligen övertygad om det hon säger och förmodligen kommer hon inte att avstå från att säga upp sig även i framtiden om hon skulle känna likadant. Förr eller senare kommer hon hitta rätt yrke och hon kommer känna att hon har hittat sin grej.

Vad tycker du om saken? Har du någonsin gjort ett liknande val eller har du bara tittat på inkomsten och lagt dina drömmar åt sidan?

Advertisement