Han hittar en diamantring värd 40 000 på stranden: "Till en början trodde jag att det var ett mynt"

av sofia

22 November 2022

Han hittar en diamantring värd 40 000 på stranden: "Till en början trodde jag att det var ett mynt"
Advertisement

En lite ovanlig men säkerligen tillfredsställande hobby är användningen av en metalldetektor, eller snarare gå på "skattjakt" tack vare denna pålitliga apparat. I vissa länder är det ganska vanligt att se någon gå med en metalldetektor, särskilt på stranden, där de olika reglerna för denna hobby är mer flexibla och där det naturligtvis är mer sannolikt att hitta någon juvel eller dyrbar som någon förlorat. under sommarsäsongen. Huvudpersonen i denna berättelse är en passionerad "detektorist" som verkligen hade tur och hittade en mycket dyrbar ring.

via Instagram / joedigger2021

Advertisement
Instagram / joedigger2021

Instagram / joedigger2021

37-årige Joseph Cook är en passionerad "guldgrävare" som ofta filmar sina äventyr på stranden samtidigt som han gräver upp dyrbara föremål. Både på Instagram och TikTok kan du se korta klipp där han söker och hittar saker. Till skillnad från de många falska kontona, som visar otroliga fynd utan någon som helst logik - där det förmodligen rör sig om föremål som placerats under jorden eller sanden bara för att göra en video och få folk att tro att de är dagens mest lyckligt lottade människor - hittar Joe verkligen något intressant med jämna mellanrum. När han hittar ett dyrbart föremål försöker Joe alltid spåra ägaren för att kunna lämna tillbaka det. Och så gjorde han även när han grävde fram sin största skatt: en diamantring, värd $40 000!

Advertisement
Instagram / joedigger2021

Instagram / joedigger2021

Det lyckliga fyndet gjordes av Joe när han genomsökte Hammock Beach i St Augustine (Florida, USA) med sin pålitliga enhet. I videon kan man tydligt höra mannens glädjerop och uppriktiga häpnad, som inte trodde att han kunde hitta ett sådant föremål! "Jag svär vid Gud att det här är den största diamanten jag någonsin hittat på stranden," säger Joe rakt ut. Naturligtvis hamnade ringen omedelbart bland Joes upphittade föremål för att sedan kunna återlämnas till sin rättmätige ägare.

Två veckor efter det att Joe hittade dem började han få samtal från ett nummer han inte kände igen. Till en början ignorerade han bara signalerna, men sedan tänkte han att de kanske var ägare till ringen. Det var faktiskt ett par från Jacksonville som förklarade att de tappat en liknande ring och mannens fru var i tårar när hon fick reda på att Joe hade hittat en ring som var identisk med hennes nära den stranden.

Instagram / joedigger2021

Instagram / joedigger2021

Joe sa att det var det bästa han kunde göra att lämna tillbaka ringen och tillade: "Jag blev inte besviken över att vara tvungen att lämna tillbaka den." Joe visade sig vara en ärlig man, med tanke på att juveleraren han fick ringen utvärderad av hade värderat den till minst 40 000 dollar.

Joe tillade: "Jag har ett halsband med cirka tjugofem eller trettio ringar hängande på det, jag har det bara för att lämna tillbaka dem till ägarna. Karma är alltid bra, varje gång jag lämnar tillbaka en vara hittar jag något bättre och jag är glad över att kunna ge tillbaka dem", avslutade han.

Bra sagt!

Advertisement