Hennes pappa förbjöd henne från att bli musiker, men 80 år senare spelar hon in sina låtar och vinner ett viktigt pris

av sofia

26 November 2022

Hennes pappa förbjöd henne från att bli musiker, men 80 år senare spelar hon in sina låtar och vinner ett viktigt pris
Advertisement

Nuförtiden tenderar de flesta föräldrar att uppmuntra sina barn att fullfölja sina drömmar, så att de kan gå i uppfyllelse i en ålder där de fortfarande är fulla av energi och vilja att göra det som krävs för att rätta till de misstag som görs längs med vägen. Med tiden kan denna motivation minska på grund av de hinder som livet utsätter oss för. Men är det verkligen så? Uppenbarligen inte för alla.

Ett utmärkt exempel på detta är Angela Alvarez, en 95-årig kvinna som fick lägga sin dröm åt sidan om att bli musiker på is i 80 år, tills hennes barnbarn hjälpte henne att vinna ett mycket viktigt pris.

via Today

Advertisement

Angela Alvarez har älskat musik i hela sitt liv, lärt sig spela gitarr och piano som ung flicka i hemlandet Kuba och skrivit låtar från 14 års ålder. Angela förföljde dock inte sin dröm om professionell sångerska och låtskrivande eftersom hennes pappa förbjöd det. Efter några år gifte sig Angela och bildade familj och bosatte sig sedan i Baton Rouge, Louisiana, USA. Under de närmaste åren fortsatte hon att spela musik för sina barn och sedan, när det var dags, för sina barnbarn. Bland dessa finns också hennes barnbarn, kompositören, Carlos José Alvarez.

"Hon har sjungit för oss sedan vi var barn. Varje gång hon fick chansen att plocka upp en gitarr sjöng hon för oss", minns Carlos, 42. "En dag ringde jag henne och sa: 'Sjung sångerna du komponerar för mig'. Hon kom ut ur ett rum med några anteckningsböcker som innehöll mer än 40 låtar: de var en dagbok över hennes liv". Carlos var så fascinerad av den musiken att han bestämde sig för att spela in en skiva med sin mormor. Han bjöd henne till Los Angeles, där han bor, och påbörjade processen att spela in och producera hennes debutalbum.

Advertisement

Efter att ha avslutat projektet kom Carlos och musikerna han arbetade med överens om att Angelas berättelse skulle göras till en dokumentär. De kontaktade skådespelaren Andy Garcia, som gick med på att delta i projektet. "När jag hörde hennes musik blev jag rörd av hennes historia", kommenterade Garcia, som bestämde sig för att producera och berätta om dokumentären "Miss Angela", som släpptes 2021.

Angelas skiva nominerades till en latinsk Grammy för bästa nya artist, vann priset vid ceremonin i Las Vegas, och förverkligade äntligen de drömmar som hennes far inte kunde ha föreställt sig för alla dessa år sedan. I sitt tal tackade Angela sin dotter och barnbarn: "Mitt barnbarn var den som hjälpte mig att komma dit jag är nu. Jag vill tillägna denna utmärkelse till min familj, till Gud och till mitt hemland, Kuba, som jag aldrig kommer att glömma."

Vi vill också berömma henne för detta viktiga pris och vi vill tacka Angela och hennes barnbarn för att de visade att drömmar inte har någon ålder och att det aldrig är för sent att förverkliga dem.

Advertisement