Chefen uppskattar henne inte så hon säger upp sig med en lapp: "Jag beklagar sorgen"

av sofia

04 December 2022

Chefen uppskattar henne inte så hon säger upp sig med en lapp: "Jag beklagar sorgen"
Advertisement

Att jobba med något du tycker om borde ge mycket personlig tillfredsställelse och lugn på arbetsplatsen, men tyvärr är så inte alltid fallet: många företag misslyckas fortfarande med att erkänna det värdefulla bidraget från sina anställda och beter sig på ett sätt som i det långa loppet avskräcker arbetstagare, vilket får dem att sluta. Detta vet Amber mycket väl, en ung elektriker som valt att säga upp sig från sitt numera tidigare jobb som hon anser vara "otillfredsställande" och "extremt demotiverande" på ett minst sagt ironiskt och originellt sätt.

via Reddit

Advertisement
Reddit - u/plasticnaptime

Reddit - u/plasticnaptime

"Har du någonsin arbetat för ett företag som behandlade dig illa? Idag fick jag ett jobberbjudande som ger mig lite mer än jag bad om, bland annat min egen skåpbil. Jag kan inte vänta med att få berätta de goda nyheterna för min chef i morgon", skrev den unga elektrikern och bifogade ett foto på hennes ovanliga avskedsansökan skriven i ett kort som lyder: "Jag beklagar sorgen." Inuti skrev den unga kvinnan: "Det är jag. Jag lämnar jobbet om två veckor. Amber."

"Jag förutspår att min chef kommer att säga åt mig att sluta omedelbart," kommenterade hon: "Det är vanligtvis vad han gör när folk försöker sluta. Mitt nya jobb har redan sagt att jag kan börja omedelbart. Mitt nuvarande företag vill inte betala något och kräver att du tillhandahåller alla verktyg inklusive stegar, säkerhetsutrustning och till och med sågblad och borr! Varför ska jag slita ut mina personliga verktyg? Sedan undrar de varför deras anställda säger upp sig!" Följande dag lämnade Amber in sin avskedsansökan, men chefens reaktion var oväntad.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Jag gick till butiken i morse och gav honom lappen. Han läste den högt, gjorde en äcklad min och sa 'okej'. Han sa inte åt mig att gå, så det betyder att han vill att jag ska jobba mina två veckor. Han frågade mig inte ens varför jag slutade" förklarade tjejen.

De flesta användare stödde hans initiativ, men någon betonade vikten av att behålla en professionell profil ändå: "Rolig lapp. Men jag råder dig att vara mer professionell. Sänk dig inte till deras nivå ... det kommer bara att få dem att känna sig motiverade för att behandla dig illa. Hur som helst, lycka till!" skrev en man. "Respekt är inget man bara ger, det är något man gör sig förtjänt av och jag har förenat affärer med nöje", svarade den unga kvinnan.

Vad tycker du om saken? Skulle du ha gjort detsamma?

Advertisement