Han hittar och lämnar tillbaka en check på 4,6 miljoner euro och får 6 paket med godis i hittelön

sofia

23 November 2022

Han hittar och lämnar tillbaka en check på 4,6 miljoner euro och får 6 paket med godis i hittelön
Advertisement

Det har säkert hänt många av oss att ha hittat ett bortappat föremål och ha velat göra allt för att lämna tillbaka det. Oavsett om det är nycklar, en plånbok, väska eller något annat spelar det ingen roll, det viktiga och rätta skulle vara att göra sitt bästa för att spåra ägaren eller kontakta polisen och lämna föremålet till dem som upphittat gods. Detta är kanske vad som är moraliskt riktigt, men det är inte alla som lyckas agera så när de står inför något av värde. De kan vara svårt att vara rationell och lämna tillbaka det man hittar, så när detta händer är det alltid ett nöje att läsa om det.

Det händer alltså ofta att föremålets ägare är måna om att belöna dem som varit vänliga nog att lämna tillbaka det och ge en liten eller stor gåva, också beroende på värdet av det som tappats. Något som hände huvudpersonen i denna berättelse som dock inte ansåg att hittelönen var tillräcklig. Låt oss ta reda på vad som hände.

via Mirror

Advertisement
Pixahive - Not the actual photo

Pixahive - Not the actual photo

Anouar G, ursprungligen från Frankfurt i Tyskland, är huvudpersonen i en mycket intressant historia tillsammans med ett stort godisföretag vid namn Haribo. Enligt mannens berättelse märkte han en vanlig dag, när han kom hem efter att ha besökt sin mamma, att något fallit på stationens perrong. Nyfiken på vad det var böjde han sig ner för att ta upp den där lappen och såg att det var en väldigt stor check.

"Papperslappen" var alltså en check adresserad till Haribo och hade fyllts i av en stormarknadskedja som hade tagit emot en leverans från dem. Än så länge är det inget konstigt med den här historien, om det inte vore för summan på checken som landade på circa 4,6 miljoner euro. En häpnadsväckande summa som, någon på företaget av misstag hade tappat på gatan.

Utan att slösa någon tid skrev mannen till godisföretaget och sattes i kontakt med en advokat som talade om vad han skulle göra. Checken skulle förstöras, men det skulle krävas ett fotografi för att bevisa det. Anouar gjorde exakt det som han blivit ombedd att göra.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Några dagar senare fick han sin belöning hemlevererad: en låda med 6 paket godis, värd cirka 7 euro. Mannen ansåg att det hela var löjligt, med tanke på att det kom från ett viktigt företag och med hänsyn till värdet på den upphittade checken. Haribo kontaktades efter det att mannens berättelse kom ut och på frågan om anledningen till en sådan liten hittelön svarade advokaten att Anouar inte kunde ha gjort annat än att kontakta dem. Checken var dessutom personlig och ingen annan kunde ha löst in den.

Godiset var företagets standardgåva och han hade fått en hel låda och kunde inte begära mer, eftersom hans gest, enligt advokaten var en självklarhet. Vad tycker du om saken?

Advertisement