"Min mamma vill inte hjälpa mig med min son så jag ställde ett krav på henne: antingen är du närvarande eller så får du inte träffa honom mer"

sofia

16 November 2022

"Min mamma vill inte hjälpa mig med min son så jag ställde ett krav på henne: antingen är du närvarande eller så får du inte träffa honom mer"
Advertisement

Nyblivna föräldrar, särskilt om de är nybörjare, är mycket beroende av hjälp från mor- och farföräldrar - sanna pelare i familjen, utan vilka de skulle tvingas vända sig till barnvakter varje dag. Naturligtvis är mor- och farföräldrarnas roll absolut inte bara att ta hand om barnbarnen medan föräldrarna är på jobbet, men de utgör en ovärderlig resurs i dessa fall. Det finns självklart ingen regel eller skyldighet som tvingar en farfar eller en mormor att ta hand om sina barnbarn, men det är ofta något de själva gör med stor glädje. Tydligen är dock inte mamman till huvudpersonen i den här historien den klassiska mormorn som är villig att hjälpa till och ta hand om sitt barnbarn och detta har orsakat en hel del spänningar i familjen. Men låt oss se i detalj vad som hände.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Huvudpersonen i den här historien är en 32-årig mamma som efter flera försök lyckades bli gravid med sitt första barn, Jack. Bebisen är 8 månader gammal och kvinnan, liksom sin man, var snart tvungen att börja arbeta igen och noterade hur svårt det vara att sköta allt. I dessa fall är mor- och farföräldrar ett avgörande stöd för de nyblivna föräldrarna och barnbarnen: vi vänder oss ofta till dem för att få hjälp. Problemet är att Jacks mormor inte visade sig vara en "traditionell" mormor eller ens särskilt fäst vid sitt barnbarn, med tanke på att varje gång hennes dotter bad henne om hjälp hittade hon på en ursäkt för att inte bli inblandad.

"Min mamma bor 1 timme ifrån mig och erbjöd sig aldrig att hjälpa mig. Vi har alltid haft en ganska bra relation. Nu tillbringar hon dagarna med att göra yoga och träffa vänner. Hon ägnar väldigt lite uppmärksamhet åt sitt barnbarn, det räcker för henne med att träffa honom då och då. Ett par gånger bad jag henne vara barnvakt eller göra ett ärende åt mig, men hon vägrade alltid. Tills jag inte kunde stå ut med den här situationen längre" Detta är hur kvinnan beskriver situationen på Reddit, där hon lättade sitt hjärta och frågade användarna om råd.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

En dag var kvinnan och hennes man inbjudna till några vänners bröllop, ett speciellt tillfälle som skulle ha krävt en 2-timmars flygresa för att nå en annan stat. Eftersom situationen inte verkade vara alltför lämplig för en några månader gammal bebis bad kvinnan barnvakten att ta hand om Jack en hel dag. Saker och ting skulle ha gått bra om barnvakten inte hade fått förhinder i sista minuten och tvingat kvinnan att be sin mamma om hjälp:

"Jag förklarade situationen för min mamma och bad henne ta hand om Jack i 24 timmar, jag erbjöd henne att följa med oss, skaffa henne ett hotellrum, så att hon bara skulle behöva ta hand om honom i 5 timmar. Naturligtvis sa hon nej, för hon hade en yogalektion som hon inte ville avboka”, förklarade kvinnan utan att dölja sin besvikelse. Kvinnan är väl medveten om att mamman inte har någon skyldighet att ta hand om sitt barnbarn, men efter denna senaste händelse bestämde hon sig för att ställa ett ultimatum till henne: "Om du inte tar hand om ditt barnbarn nu kommer du inte att få träffa honom igen ".

Hon undrade sedan om ultimatumet var ett för hårt drag mot hennes mamma, men Reddit-användare verkar hålla med henne. Vad tycker du däremot?

Advertisement