Hon går inte på sin svärfars begravning eftersom hennes svärmor bokar en förstaklass biljett till sin son men inte till henne

av sofia

19 Januari 2023

Hon går inte på sin svärfars begravning eftersom hennes svärmor bokar en förstaklass biljett till sin son men inte till henne
Advertisement

De mest komplicerade relationerna att upprätthålla är oftast de som är kopplade till familjen, särskilt när det gäller förvärvade släktingar. När en person bestämmer sig för att gifta sig är den väl medveten om att den förutom sin partner kommer att få den personens nära och kära "på köpet", men det är inte alltid lätt att komma överens med dem.

En ung kvinna i USA är väl medveten om detta eftersom hon reagerade illa på en provokation från sin svärmor i ett mycket känsligt ögonblick i sin mans liv, vilket gav upphov till konflikt inom paret. Mannen hade precis förlorat någon som stod honom väldigt nära och kunde inte tolerera sin frus reaktion.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Min svärmor och jag har ingen nära relation. Hon är artig mot mig, men ibland tenderar vi att vara oense. Vi bor i en annan delstat i USA. Tyvärr gick min svärfar plötsligt bort och min svärmor sa att jag och min man skulle komma på begravningen och bokade våra flygbiljetter", berättar hon. "Min man grät hela vägen till flygplatsen och jag ville inte lämna honom, men problemet började när han sa till mig att vi inte kunde sitta tillsammans på planet eftersom hans mamma hade bokat en förstaklassbiljett åt honom medan jag hade en ekonomibiljett. Jag blev chockad och kände så förnedrad och föraktad att jag bestämde mig för att inte gå på begravningen. Min man blev förvånad över mitt beslut och försökte övertyga mig om att följa med, men jag vägrade", fortsatte hon.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Så mannen dök upp ensam på ceremonin. Han var rasande och ledsen och uttryckte all sin besvikelse för sin fru per telefon samtidigt som han kallade henne bortskämd och otacksam. Han tillade sedan också att hans familj tagit väldigt illa vid sig av hennes beteende och att de inte skulle ha glömt det hela särskilt lätt, eftersom det enligt deras åsikt inte var en ursäkt för att inte dyka upp. Detta är anledningen till att författaren till inlägget bad användarna om råd.

Människor på nätet var inte alls barmhärtiga mot henne och kritiserade henne hårt för hennes alltför instinktiva reaktion, som bara har förvärrat relationen med hennes man: "Din svärmor provocerade dig, men du föll för det, vilket skadade ditt äktenskap allvarligt," kommenterade en användare.

Vad tycker du om saken?

Advertisement