En 3-årig flicka roar människor på nätet med sitt sätt att gestikulera på: "Hon ser ut som en gammal tant från södra Italien" (+VIDEO)

av sofia

11 November 2022

En 3-årig flicka roar människor på nätet med sitt sätt att gestikulera på: "Hon ser ut som en gammal tant från södra Italien" (+VIDEO)
Advertisement

Icke-verbal kommunikation är lika viktig som verbal kommunikation i kommunikationsprocessen. Att veta hur man kommunicerar betyder faktiskt inte bara att lyssna på vad vår samtalspartner har att säga, utan också att veta hur man tolkar kroppsspråk, ansiktsuttryck, handgester, avstånd osv...

I vissa länder verkar det som att språket går hand i hand med händernas gester. Låt oss ta det italienska språket till exempel: har du någonsin sett en italienare som står stilla med händerna när hon eller han talar? Förmodligen inte, och kanske är det det som gör dem så speciella och roliga, åtminstone i en utlännings ögon. Flickan som är huvudpersonen i den här videon är ett väldigt gulligt exempel på detta...

via TikTok / giuseppe_matilde

Advertisement
TikTok / giuseppe_matilde

TikTok / giuseppe_matilde

Italienare är välkända över hela världen för sin mat och sina typiska gester, som är oundvikliga under en konversation. Flickan som är huvudperson i den här videon, som har nått miljontals användare över hela världen, är särskilt rolig för den entusiasm med vilken hon pratar om en diskussion hon hade med en vän till henne, samtidigt som hon insisterar på att göra "handgesten". Detta är den typiska gesten där ändarna av fingertopparna på alla fingrar, inklusive tummen, rör vid varandra. Vanligtvis åtföljs gesten av en upprepad handrörelse fram och tillbaka eller upp och ner, ibland med en hand och ibland med båda. Beroende på sammanhanget kan gesten ha olika betydelser: "Vad vill du?", Eller "Vad säger du?", Eller till och med "Inte alls".

Den lilla flickan som heter Matilde som gestikulerar i videon berättar passionerat om hur någon - förmodligen en vän till henne - kritiserade hennes lilla kjol.

Advertisement

Barnet säger med en rolig röst och gestikulerar till följande ord (inte översatt bokstavligt): "Hon sa till mig 'Men vad är poängen med att gå runt med en minikjol?" Men sköt dig själv! Jag ville ha på mig en kort kjol, sköt ditt du." Utöver vad Matilde säger, uppskattade utländska användare särskilt hennes sätt att tala med händerna inklusive den berömda italienska gesten, kanske för att de ofta associerar det med gesten från en italiensk mormor eller farfar.

Oavsett hur man ser på saken är det väldigt roligt att se hur hon blir upprörd över frågan precis som en vuxen!

Advertisement