Hon rengör toaborsten i diskmaskinen och tror att det är normalt, men hennes kompis blir chockad

sofia

09 November 2022

Hon rengör toaborsten i diskmaskinen och tror att det är normalt, men hennes kompis blir chockad
Advertisement

Industrialiseringen av de främsta europeiska länderna har gjort det möjligt att på bara några år göra gigantiska framsteg inom teknikområdet, vilket i hög grad underlättar människors liv. Den ekonomiska högkonjunkturen förde med sig tvättmaskiner, diskmaskiner, dammsugare och många andra apparater som har hjälpt människor runt om i världen att hålla ordning i sina hem, från 1950-talet och framåt. Idag använder vi alla dessa apparater och, speciellt diskmaskinen, gör det möjligt för oss att diska all smutsig disk snabbare och utan att behöva anstränga oss. Tallrikar, bestick, kastruller och i vissa fall även stekpannor, allt går att stoppa i diskmaskinen! Kvinnan som är huvudperson i den här historien erkände dock att hon använder diskmaskinen även för att rengöra toalettborsten.

via Tyla

Advertisement

Pexels / Not the actual photo

Din mormor och farmor jublade förmodligen när diskmaskinen först kom in i deras hem, eller hur? Idag är det en vanlig apparat i många hem och de flesta använder den för att rengöra och desinficera tallrikar, bestick och annat porslin i en enda cykel, utan att behöva diska allt för hand. En kvinna som valt att förbli anonym erkände på ett forum att hon även använder diskmaskinen för att desinficera toalettborsten, ett mycket smutsigt föremål som normalt kräver en helt annan typ av behandling för att rengöras. Dessutom angav kvinnan att hon hade tvättat den tillsammans med tallrikar, koppar och glas och ansåg att det var en helt normal vana. Som du säkert kan föreställa dig utlöste kvinnans avslöjande många kommentarer från chockade användare. Så här förklarar hon själv situationen:

"En morgon kom en vän hem till mig för att hälsa på, så jag föreslog att vi skulle ta en kaffe tillsammans och han tackade genast ja till det. Jag öppnade diskmaskinen för att ta ut ett par koppar och glömde att jag tillsammans med tallrikar och glas kvällen innan även hade diskat även saker från badrummet. När min gäst märkte detta började han skrika och sa att det var oacceptabelt. Jag trodde dock att det var vanligt.

Pexels / Not the actual photo

Kvinnan kände sig generad och vid det tillfället diskade hon av kopparna för hand, men sedan undrade hon om det verkligen var så konstigt att stoppa toalettborsten i diskmaskinen. De flesta användare har bekräftat att hon borde sluta med denna ohygieniska vana: "Jag tycker att det är oacceptabelt" står det rakt ut, eller till och med "Jag håller med din vän, han har rätt. Jag skulle inte ha druckit i något av dina glas eller koppar", och slutligen "Jag bryr mig inte om det är hygieniskt eller inte, man gör inte så". En annan kommentar som dock gick lite mot strömmen löd: "Även min före detta partner gjorde samma sak. Vi är båda fortfarande levande".

Känner även du dig chokad vid bara tanken på att stoppa toalettborsten i diskmaskinen eller tycker du att det är okej att göra det? Skriv din åsikt i kommentarerna!

Advertisement