x
"Vi väntade tvillingar men hade inte…
Dottern låter sin mamma flytta in bara om hon följer samma regler som gällde för henne när hon var tonåring Hon var så fattig som liten att hon lekte med pappersurklipp, men sonen ger henne hennes drömdocka i present

"Vi väntade tvillingar men hade inte möjligheten att försörja dem båda": Ett par adopterar bort en av sina döttrar

09 November 2022 • Av sofia
11.640
Advertisement

Att få barn är drömmen för många, men när man börjar planera för att utöka sin familj måste man också tänka på den ekonomiska aspekten. Detta bör faktiskt inte underskattas eftersom barn har många behov och det är viktigt att dessa tillgodoses.

Så det finns föräldrar som bestämmer sig för att skjuta upp beslutet om att bilda familj till ett bättre tillfälle och andra som tvärtom chansar och hoppas på en ljusare framtid. Sedan finns det de som trots att de inte har planerat det, hamnar i den situationen och tvingas hantera den på bästa möjliga sätt. Detta är vad som hände med paret som är huvudpersoner i den här historien.


Dawn Voris är en 60-årig kvinna från Indiana som berättade hur hon och hennes man Clint With fick reda på att de väntade tvillingar. Även om det å ena sidan gjorde dem lyckliga, var de å andra sidan medvetna om att de inte skulle kunna, ur ekonomisk synvinkel, uppfostra båda tjejerna. Detta försatte dem uppenbarligen i stora svårigheter och eftersom de var tvungna att fatta ett beslut om sin framtid undanhöll de för alla, inklusive sina föräldrar, att det var två barn på väg.

Kvinnan sa att de länge övervägt situationen, men insåg tyvärr att det skulle vara omöjligt för dem att klara det. "Vi riskerade att förlora våra jobb - berättar kvinnan - och våra familjer hjälpte oss redan mycket. Vi lyckades inte ta oss ur den svåra situationen". Det var därför de motvilligt vände sig till en förmedling som arbetade med adoptioner och beslutade att en av de två flickorna skulle anförtros en annan familj.

"Jag kände hur de växte inom mig och min kärlek ökade för varje dag, men jag visste att jag inte kunde behålla dem båda - erkände kvinnan - jag ville att de skulle leva lyckliga och det enda sättet var att lämna bort en av dem. Men vilken? Det var ett svårt val, men det måste göras. Så vi bestämde oss för att den som föddes sist skulle adopteras bort.

När lilla Mikayla och Becky föddes sa kvinnan att hon höll i handen på barnet som hon skulle skiljas från i några ögonblick. Situationen var inte alls lätt att hantera, inte ens under månaderna efter födseln och under uppväxten av hennes barn. Tyvärr gick tanken alltid till Becky som inte fanns där och sorgen var svår att hantera.

Att hålla en sådan hemlighet underlättade knappast för paret, särskilt när Mikayla växte upp och frågade om hon kunde få ett syskon. "Vi hade lämnat bort vår dotter - fortsatte Dawn - vi kunde inte ens tänka på att skaffa ytterligare ett barn". Men efter 20 år hände något otroligt.

Föreningen som hade tagit hand om adoptionen av Becky tog kontakt med paret och berättade att tjejen bett om att få träffa dem. Rädslan för det ögonblicket var stor för både Dawn och hennes man, men mötet gick över alla förväntningar och med tiden byggde de upp en relation. Denna situation var så positiv att kvinnan till slut bestämde sig för att prata med Mikayla om hennes syster.

Advertisement

Flickan kände sig djupt träffad av detta, enligt hennes mamma, och bad om att få träffa sin tvillingsyster. Tänk att hon hade velat ha en syster så länge och sedan fick reda på att hon alltid hade haft en, detta gjorde inget annat än att få Mikayla att bli ännu lyckligare. Ögonblicket då de träffades för första gången var både spänt och fullt av lycka, synd bara att det inte varade tillräckligt länge. Efter en tid bestämde sig faktiskt Becky för att klippa kontakten med sin ursprungsfamilj igen och Dawn fick inte längre se sina döttrar tillsammans.

Låt oss bara hoppas att framtiden fortfarande har några överraskningar i beredskap för dem och att Becky, förr eller senare, kommer att kunna återförenas med dem.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack