Blond, blåögd och muskulös: den 35-åriga prästen som tränar crossfit och är omtyckt bland damerna

av sofia

08 November 2022

Blond, blåögd och muskulös: den 35-åriga prästen som tränar crossfit och är omtyckt bland damerna
Advertisement

Nuförtiden börjar allt fler närma sig sporten crossfit, en väldigt varierad och extrem motorisk träningsform, som tränar kroppens alla muskler. Både män och kvinnor utövar det, med en manlig förkärlek eftersom aktiviteten stärker musklerna och även på ett estetiskt plan verkar resultaten vara ganska tydliga. Det är allmänt känt att kvinnor föredrar att undvika att överstimulera vissa områden, såsom vader eller ben, för att undvika att bli för stora. Kort sagt, även om det är en mycket utbredd praxis, kanske du aldrig hade förväntat dig att det också fanns ... en präst som utövade det! Huvudpersonen i denna berättelse är faktiskt inte direkt den kyrkoherde som man brukar träffa i den lokala kyrkan varje söndag.

via Instagram / crossfitpriest

Advertisement

Oskar Arngarden är en 35-årig svensk präst som började sin andliga resa vid 27 års ålder. Att han inte är den klassiska kvartersförsamlingsprästen framgår redan vid första anblicken: lång, blond, blåögd, tatuerad och muskulös. Oskar liknar mer än en präst en modell eller någon internationellt känd idrottsman. Faktum är att Oskar är en luthersk präst i Svenska kyrkan, men han är också en crossfit-entusiast, därför har han ett Instagramkonto där han delar med sig av sina intensiva träningspass, inklusive några bilder på sig själv utan tröja.

Advertisement
Instagram / crossfitpriest

Instagram / crossfitpriest

Oskar sprider även Guds ord på sociala medier: "Vad viktigt det är att lyssna på varandra och ta sig tid för varandra. Relationer är verkligen det som gör oss rika", kan man läsa under en selfie av honom i religiös klädsel. "Min relation med Gud bygger på bön, därför värdesätter jag ord som "tack", "förlåt" och "hjälp". Dessa tre ord gör mig medveten om vad som är bra för mitt liv och lär mig att kämpa varje dag." skrev han under ett annat foto.

Instagram / crossfitpriest

Instagram / crossfitpriest

Det säger sig självt att hans bilder på Instagram är mycket uppskattade särskilt av den kvinnliga publiken och att alla blir chockade när de upptäcker att Oskar är en "kyrkans man". Även om han har flera tatueringar på armarna, är många av dem av religiös natur. Hans Instagramsida har nästan 30 000 följare och detta visar verkligen hur nyfikna folk är på att veta mer om honom. Oskar kommer inte att sluta sprida Guds ord, mellan en squat och en tyngdlyftning, i hopp om att göra världen till en lite bättre plats.

Advertisement