Hon bestämmer för att inte köpa någonting som inte verkligen behöver under ett helt år och sparar in 23 000 dollar

av sofia

14 Oktober 2022

Hon bestämmer för att inte köpa någonting som inte verkligen behöver under ett helt år och sparar in 23 000 dollar
Advertisement

Vem som helst som vill lägga undan lite pengar för framtiden eller ha en sparkassa för oväntade utgifter något slag, gör allt för att hitta ett sätt för att inte spendera för mycket. Det finns de som klarar av detta utan alltför stora uppoffringar, de undviker till exempel att köpa två tröjor och tar istället en och de som istället tyker att det är svårare att uppoffra något för några extra mynt i spargrisen.

Det finns flera metoder för att lägga undan pengar och den som huvudpersonen i denna berättelse provade är ganska orginell. Låt oss berätta mer om henne.

via The Times

Advertisement

Michelle McGagh är en finansjournalist som har uppmärksammats för att hon bestämt sig för att prova ett ekonomiskt experiment och därmed öka sina besparingar. Kvinnan, som arbetat i många år och inte var i ekonomiska svårigheter, ville göra ett test för att se om det är möjligt eller inte att klara sig utan onödiga utgifter samtidigt som man fortsätter att leva normalt.

Testet varade i ett år, ägde rum 2016 och var ett beslut hon fattade helt på egen hand. Året innan hade hon spenderat en mycket hög summa för att köpa saker som inte alls var oumbärliga, så hon bestämde sig för att prova något nytt.

Advertisement

"Jag hade gått in i en spiral där jag kände mig lycklig bara om jag spenderade pengar - berättar hon - jag köpte vad som helst, jag unnade mig konstant kaffe ute, jag la mina pengar på att resa och allt utan att tänka på att jag hade en inteckning att betala, räkningar och mycket mer." Sedan började året med temat "inga utgifter" som verkar ha gått ganska bra och framför allt gjort att hon sparat in en otrolig summa pengar

Kvinnan berättar att hon faktiskt lyckades spara 23 000 dollar. En ansenlig summa som gjorde att hon kunde leva lugnare och även täcka ytterligare några avbetalningar av bolånet. "Jag erkänner att det inte var lätt - säger Michelle - jag gav upp middagar ute, nya kläder, frisören och att åka kollektivt och ibland saknade jag det, måste jag erkänna".

Hon hittade ett sätt för att göra saker på ändå. För att delta vid kulturevenemang letade hon efter gratiserbjudanden, eller om hon åkte på en resa någonstans, bodde hon i tält och bad sin man att klippa hennes hår. Många uppoffringar, minst sagt, och många ansträngningar, som att bara förflytta sig med cykel, vilket dock har gjort att hon uppnått utmärkta resultat. Det viktiga är att ändra sitt tankesätt och acceptera möjligheten att ha en ny livsstil och spara in på mat. Det enda hon inte snålade med var de nödvändiga utgifterna, som hon bara inte kunde vara utan.

"Till slut lärde jag mig att det krävs väldigt lite för att bli lycklig" – ord som många har delat och även känt sig inspirerade av. Skulle du någonsin kunna försöka leva ett helt år utan att lägga några pengar på sånt som inte är livsnödvändigt?

Advertisement