x
Vid bara 10-års ålder jämförs han…
En lärare går i pension efter 50 år och hela skolan går ut för att säga hej då till henne Han håller sin autistiska son i handen och får okänsliga kommentarer - en pappas utbrott

Vid bara 10-års ålder jämförs han med Picasso och hans tavlor har sålts för flera tusen dollar

17 Oktober 2022 • Av sofia
1.311
Advertisement

Historien lär oss att världen är full av talanger, människor som tack vare sin intuition och sin kreativitet har blivit kända och har satt spår inom sina ämnen. Så har det varit för vetenskapsmän, uppfinnare och konstnärer som skapat underbara verk som finns kvar i människors sinnen och har gått i arv från generation till generation.

En persons berömmelse beror dock inte bara på vad den har gjort utan också på vilken ålder de hade när de började. Tänk bara på Mozart till exempel, kompositören som har fascinerat alla sedan 6 års ålder. I en liknande situation, men i ett annat konstnärligt sammanhang, hittar vi den unga konstnären vi nu vill berätta om. En pojke som vid 10 års ålder lyckas få folks uppmärksamhet för de fantastiska konstverk han lyckas skapa.


Andrés Valencia är ett riktigt underbarn som började måla i mycket ung ålder: han var bara 4 år gammal. Sedan han började rita i timmar i sitt hem i Kalifornien, har pojken aldrig slutat och fortsatt sin väg mot framgång.

När Bernie Chase, ägare till New Yorks konstgalleri Chase Contemporary, såg ett av hans första verk och erbjöd konstnären 100 dollar hände något viktigt. Andrés bad om att få sälja den för $5 000 och Chase accepterade. Det var så hans karriär började och pojken har sedan dess visat sig vara ett riktigt underbarn när det gäller konst.

Många jämför honom på grund av hans stil, med Picasso, så pass mycket att det blivit hans smeknamn. Med tiden har hans verk spridits mer och mer och har, beroende på målningen, sålts för mycket höga siffror som till och med nått 230 000 dollar. "Jag är glad över att göra människor glada med mina målningar och att vara i deras hem" - säger han.

En oväntad sak, särskilt med tanke på att han är 10 år och att han inte bara älskar att köpa presenter till alla sina vänner med försäljningsintäkterna, utan också att ge mycket pengar till välgörenhet. En liten man som, liksom många av sina föregångare, vill göra skillnad i historien, inte bara för en konstnärlig fråga, utan också ur en altruistisk synvinkel.

Advertisement

Med tanke på hans unga ålder är det förstås bra att han aldrig släpper sina behov som barn ur sikte och hans föräldrar är noga med att påminna honom: "Vår son är först och främst ett barn och inte en kändis - säger mamma Elsa. – För oss är det viktigt att han gillar det han gör" Men med tanke på resultaten kunde det inte vara annorlunda.

Vi önskar honom lycka till i framtiden.

Tags: KonstBarnIntressanta
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack