x
En hemlös man hittar en diamantring…
En tonåring bestämmer sig för att följa en vegansk diet och kräver att alla andra i hemmet också gör det, men hennes pappa är inte överens

En hemlös man hittar en diamantring värd 4000 dollar och lämnar tillbaka den till dess rättmätiga ägare

08 Oktober 2022 • Av sofia
2.624
Advertisement

Det finns stunder i livet då det verkar som att vi inte kan fortsätta och att svårigheterna blir större och mer oöverstigliga, men det är just i det ögonblicket som ödet kan bestämma sig för att göra något speciellt för oss. Ibland krävs det väldigt lite för att någons existens ska förändras: en liten gest, ett leende, rätt ord eller till och med bara ett föremål.

Precis vad som hände med en hemlös man, som tack vare en ren slump såg sitt dagliga liv förändras totalt.

via: Daily Mail

Billy Ray Harris är en man som länge hade bott på gatan i Kansas City och tiggit pengar av förbipasserande. Hans liv hade aldrig varit särskilt lyckligt, åtminstone inte förrän nu. En dag,medan han befann sig på sin vanliga plats och bad om några mynt för att överleva, gick Sarah Darling förbi honom. En kvinna och en helt främmande människa som på ett omedvetet sätt totalt förändrade hans liv.

När hon gick över gatan där den hemlösa mannen satt lade hon, som så många andra, några mynt i koppen som Billy höll fram till förbipasserande. Ödet ville att inte bara pengarna skulle ramla ner i burken, utan även kvinnans förlovningsring. När mannen insåg situationen visste han inte vad han skulle göra och ett tag funderade han på om han skulle behålla ringen för sig själv eller inte.

Naturligtvis värderades den dyrbara ringen och värdet låg på hela 4 000 dollar, en siffra som för en person utan hem eller arbete är mycket stor och som, låt oss inse det, kunde ha "frestat" honom. Men Billy blev inte offer för girigheten och bestämde sig för att göra det rätta. Han gick till jobbet och försökte på alla sätt hitta den rättmätiga ägaren till ringen. Hittade han den? Visst gjorde han det, och det blev en vändpunkti hans liv.

Sarah var väldigt förtjust i ringen som hennes partner Bill Krejci hade gett henne och trodde inte sina ögon när hon insåg vad den hemlösa mannens hade gjort. För att återgälda honom beslutade sig paret för att starta en insamling som fick oväntat bra resultat. På mycket kort tid samlades mer än 190 000 dollar ihop, en mycket högre siffra än vad Billy skulle ha fått genom att sälja ringen.

Advertisement

Billy Ray and the Ring I love stumbling upon random acts of kindness from unlikely people... no matter how old the...

Pubblicato da Falldowns, Misfits and Warriors Page su Domenica 4 ottobre 2020

Med dessa pengar, som placerades på ett konto i hans namn, lyckades Billy köpa en bil och ett hus där han följde renoveringsarbetet och efter så många år lyckades han äntligen komma bort från gatan. Men detta är inte allt: den före detta hemlösa mannen fick, tack vare ett tv-program som återberättade hans historia och hans underbara gest, möjligheten att återförenas med sin familj som han inte sett på över 16 år.

En historia med ett lyckligt slut, inte bara på grund av den återfunna ringen, utan även för en desperat mans agerande, som trots allt bestämde sig för att följa den rätta vägen och fick den belöning han förtjänade. Alla förtjänar trots allt en andra chans, håller du inte med?

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack