En lärare följer två elever till skolbalen med temat pappa-dotter eftersom de hade förlorat sin pappa bara några dagar tidigare

av sofia

25 Oktober 2022

En lärare följer två elever till skolbalen med temat pappa-dotter eftersom de hade förlorat sin pappa bara några dagar tidigare
Advertisement

Läraryrket är ett riktigt "kall" för många. Att utbilda elever är ett mycket stort ansvar och det band som skapas mellan lärare och elev är ofta jämförbart med ett familjeband. Steve Culbert, en grundskollärare från Michigan, USA, som planerade att ta båda sina flickor till skolans pappa-dotterbal, är väl medveten om detta. Innan evenemanget upptäckte han dock att två av hans tidigare elever hade förlorat sin pappa och bestämde sig för att göra en mycket vacker och omtänksam sak för dem.

via CBS

Advertisement

Upplagt av Steve Culbert lördagen den 13 oktober 2018


"Jag säger till alla mina elever från dag ett att när jag börjar bygga en relation med dem blir de som en familj för mig", förklarade läraren. Culbert sa att han hade lärt känna familjen Reece och var ledsen över nyheten att flickornas pappa, Luke, hade avlidit på grund av ensjukdom.

"När Luke lades in på sjukhus frågade jag hans fru Shelley om jag fick besöka honom. Jag gav honom presenter från hela skolan. När jag kom hem den kvällen hade de precis meddelat datumet för pappa-dotterbalen som skulle hållas bara några veckor senare... I det ögonblicket trodde jag att Luke inte skulle hinna hem i tid" berättar läraren. Så han kom på en plan för att ge Avery och Alivia den pappa-dotterbal de förtjänade. Tyvärr gick Luke bort bara två veckor före händelsen. Culbert bad sedan sina döttrar att bjuda systrarna Reece till balen.

Advertisement

Upplagt av Steve Culbert torsdagen den 22 november 2018


"Som barn, när jag gick i skolan, förlorade jag en bror, men jag försöker inte säga att jag vet hur dessa små flickor mår eller hur andra elever känner när de möter något sådant, men jag vill inte att någon av mina elever ska känna sig ensam. Det här är vad som driver mig, det här är vad som motiverar mig," berättar Culbert och förklarade sedan att båda familjerna ville att tjejerna skulle gå på pappa-dotterbalen, i hopp om att det skulle ge dem lite hopp i den svåra situationen som de befann sig i.

Läraren organiserade allt in i minsta detalj för att göra evenemanget ännu mer speciellt. Han bokade en limousine och anställde en volontär för att ta hand om de små flickorna, medan en förälder från skolan gav dem klänningar till balen. Många andra medlemmar i samhället donerade även pengar och i slutet av kvällen hade Culbert nästan 500 euro, som han gav till Shelley Reece, flickornas mamma. "Det var en underbar kväll. Jag ville inget hellre än att de små flickorna skulle få gå på sin dans", avslutar Culbert.

En gripande berättelse som påminner oss om en mycket viktig sak: världen är full av speciella människor som den här läraren och om man träffar en av dem är man verkligen lyckligt lottad.

Advertisement