Dotter till bananodlare blir den första läkaren i sin familj

av sofia

31 Oktober 2022

Dotter till bananodlare blir den första läkaren i sin familj
Advertisement

Många barn drömmer om att bli läkare, veterinärer eller till och med astronauter, men när de väl blir vuxna tar livet andra vägar. För vissa är dock den strävan som odlats sedan barndomen så stark i deras hjärtan att de vill följa den vägen även när de är vuxna, med alla ansträngningar som följer med det. När allt kommer omkring, är väl allt som krävs för att förverkliga dina drömmar bara lite ansträngning, eller hur?

Så var det för Noemi Röder, en 18-årig tjej från Santa Catarina i Brasilien som trots vissa svårigheter förverkligade sin största dröm. Låt oss berätta hennes historia.

via Alegretetudo

Advertisement

Aprovada em medicina na federal 🎉 Agradeço a todos que acreditaram, torceram e oraram. A escola pública venceu 😗✌️

Pubblicato da Noemi Roder su Venerdì 23 aprile 2021

Aprovada em medicina na federal 🎉 Agradeço a todos que acreditaram, torceram e oraram. A escola pública venceu 😗✌️

Publicerad av Noemi Roder fredagen den 23 april 2021


Dotter till två bananodlare, valdes Noemi ut för att studera medicin vid Federal University of Santa Maria. Den unga kvinnan har två jobb: hon hjälper till att hålla rent på sina föräldrars bananodling och hjälper sina yngre syskon att studera hemma.

Båda aktiviteterna tar lång tid, men hon lade inte undan sina studier och förberedde sig för antagningsprovet utan att någonsin tappa målet ur sikte. "Jag hade valt läkarutbildningen: jag visste att jag skulle behöva vakna klockan 5 på morgonen för att kunna börja plugga innan jag gick till jobbet", berättar hon, och tydligen gav hennes ansträngningar resultat.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Noemi arbetade också för ett bageri och två andra butiker medan hon gick ut gymnasiet. Den unga kvinnan berättar att hon studerade upp till 15 timmar om dagen: "Ju mer jag studerade, desto mer insåg jag att jag låg efter. Jag märkte att jag inte kunde någonting. Så jag fortsatte att studera varje dag", förklarade hon. Efter examen började hon ta gratis kurser på nätet för att förbereda sig för inträdesprovet till universitetet och uppfyllde så småningom sin dröm: Federal University of Santa Maria accepterade hennes ansökan och nu är hon en student vid Medicinska fakulteten.

Noemi firade tillkännagivandet av resultatet genom att dela ett foto på Facebook med armarna och ansiktet målade: "Antagen till medicinska fakulteten vid Federal University. Jag tackar alla som trodde på mig, hejade och bad för mig", skrev den blivande läkaren.

Ett riktigt bevis på uthållighet och styrka som vi bara kan gratulera henne för och önska henne ett stort lycka till i framtiden.

Advertisement