En tonåring bestämmer sig för att följa en vegansk diet och kräver att alla andra i hemmet också gör det, men hennes pappa är inte överens

sofia

08 Oktober 2022

En tonåring bestämmer sig för att följa en vegansk diet och kräver att alla andra i hemmet också gör det, men hennes pappa är inte överens
Advertisement

Att följa en vegansk diet är ett beundransvärt och säkerligen ekologiskt val. Att respektera djur genom att avstå från att ens äta dem är något som inte alla klarar eller vill göra och de som följer en sådan livsstil har ofta en stark känslighet, men ibland kan de till och med börja ställa krav på människor runt omkring dem och inte ens vilja att andra konsumerar kött.

Det här är fallet med en tonåring som bad sina föräldrar att bli veganer precis som hon. Faktum är att tjejens pappa bad om råd i ett forum eftersom han var osäker på vad han skulle göra.

via Reddit

Advertisement

Pexels - Not the Actual Photo

"Jag är en pappa och jag älskar min tonårsdotter väldigt mycket, men jag kämpar för att hitta en överenskommelse med henne och min fru just nu", började mannen inlägget och förklarade att han och hans fru alltid har varit köttätare. Familjen bor på landsbygden i USA och bacon finns på mer eller mindre varje frukosttallrik.

"I år har min 14-åriga dotter bestämt sig för att bli vegan och jag vill stötta henne i detta val. Vi har lärt oss att ersätta ingredienser, laga ny mat och att prova nya saker", fortsatte han. "Det här har inte varit ett problem för mig förrän nyligen. Hon såg mig laga bacon i en stekpanna och blev arg. Hon sa till mig att det här var hennes veganska panna. Jag svarade att det är familjens stekpanna och inte hennes. Hon frågade mig om jag kunde köpa en egen till henne och jag gjorde det."

https://www.pexels.com/it-it/f...

Pappans gest var inte tillräckligt för hans dotter: "Nu har hon bett mig och hennes mamma att helt sluta äta kött", förklarade mannen. "Jag vill inte, men min fru bad mig att överväga vår dotters begäran. Anledningen är att båda våra föräldrar bor nära och därför kan vi äta köttprodukter hos dem, och att hon inte vill att vår dotter ska känna sig obekväm i köket. Min dotter säger att osten och smöret i kylskåpet är okej för henne, men att köttprodukterna får henne att må dåligt. Jag är ledsen för hennes skull, men jag tycker att hon måste anpassa sig för jag kommer inte sluta äta bacon i mitt eget hus", avslutade pappan och bad om råd om hur han skulle hantera situationen.

Människor på nätet har helt och fullt ställt sig på pappans sida: "Låt henne inte bli en vegan som får veganer att se överdrivna ut. Lär henne att aldrig tvinga på andra sin diet och sina övertygelser", skrev en användare.

Vad tycker du?

Advertisement