"Jag vill inte att min svärmor ska sova i våran säng, men min man är inte överens... har jag fel?"

sofia

24 September 2022

"Jag vill inte att min svärmor ska sova i våran säng, men min man är inte överens... har jag fel?"
Advertisement

Svärdotter och svärmor: två figurer som inte alltid lyckas komma överens, snarare tvärtom. Om ni har turen att komma överens kan detta visa sig vara en av de bästa relationerna, nästan jämförbar med den du har haft med dina föräldrar, men om det går fel kan förhållandet ta vändningar som är mycket svåra att tolerera.

Huvudpersonen i denna berättelse vet något om den saken som, trots den initiala goda relationen med sin mans mamma, hamnade i en mycket jobbig situation med henne på grund av en något överdriven begäran. Låt oss tillsammans ta reda på vad det handlade om.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Kvinnan i fråga berättade sin historia i ett Reddit-inlägg där hon bad användarna om råd. "Min mans mamma flyttade in hos oss ​​i ungefär en vecka - skriver författaren - Hon behövde renovera huset och vi tog mer än gärna emot henne. För att få henne att trivas hade vi tömt ett rum och försett det med alla bekvämligheter: en ordentlig säng, TV, gardiner, garderob och alla andra nödvändiga tillbehör. Hon var entusiastisk över det och hon var väldigt glad över sitt rum". Synd bara att det inte höll i sig särskilt länge.

En dag när hon kom hem från jobbet gick kvinnan in i sitt och sins mans rum och hittade sin svärmor liggandes i deras säng sovandes. När hon vaknade berättade hon för henne hur bra hon hade haft det i det rummet, hur avkopplande det var att sova där på eftermiddagen snarare än i den säng som var avsedd för henne, och denna historia fortsatte i flera dagar. Så småningom bad hon sin son och svärdotter om att kunna ta sin tupplur där varje dag, istället för på sin säng.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"När min man tydligt sa till mig att hennes begäran var denna och att han var överens, vägrade jag av ren princip att acceptera - skriver den här kvinnan - Min man blev irriterad och anklagade mig för att vilja hindra hans mamma från att känna sig till freds i vårt hem och kallade mig självisk. Jag svarade och sa att hon blivit mottagen på bästa sätt och att hon hade ett helt utrymme tillägnat henne där hon kunde röra sig som hon ville och göra vad hon ville, men det var inte tillräckligt".

Trots detta höll han inte alls med sin fru, så pass mycket att han bestämde sig för att inte prata med henne ifall hon inte skulle ändra sig. Men är det rätt att förvänta sig att din partner tänker som du, eller är det viktigt att acceptera en annan synpunkt också? Svärmorn hade trots allt inte blivit erbjuden att stanna hos dem under orättvisa förhållanden och kunde ha nöjt sig med det rummet utan att förvänta sig något mer, något som många människor var helt överens om, som ställt sig på inläggets författares sida.

Vad tycker du om saken?

Advertisement