"Och om jag ramlar igen?": en pappa förklarar för sin 5-åriga dotter vikten av att tro på sina förmågor

sofia

22 Oktober 2022

Advertisement

Förälderns "jobb" är det svåraste i världen: att se dina barn växa upp med en medvetenhet om att de kommer att behöva göra misstag och ibland ramla och resa på sig igen, får alla mammor och pappor att oroa sig. Det är inte lätt att kunna hålla sig lugn i svåra stunder, men lösningen är att maskera negativa känslor för att inte uppröra dina barn ytterligare och alltid hjälpa dem att ställa sig upp igen när de ramlar.

Ett bra exempel är en hjärtevärmande video där en pappa hjälper sin 5-åriga dotter att lära sig ett skateboardtrick för att undvika att ramla. Låt oss kika på vad som hände.

via Today

Advertisement

Instagram - chasing.sage

I videon, som har fått tusentals visningar på Instagram, blir en pappa som heter Robert överraskad när hans dotter Aubrin faller på en miniramp som de byggt tillsammans för att lära sig åka skateboard. Hon börjar gråta, men han kramar henne och förblir lugn. ”Skrämde det dig eller gjorde det ont?” frågar Robert i videon. Aubrin svarar: "Jag gjorde mig illa."

Efter det att barnet har lugnat ner sig försöker pappan muntra upp henne genom att ge henne några komplimanger om hur hon lär sig snabbt, trots den lilla olyckan. "Tänk om jag ramlar igen? Jag tror att det kan hända igen, men jag vill verkligen göra det", säger Aubrin. "Ibland kan det hända när man gör svåra saker", svarar Robert. "Det är upp till dig om du vill försöka igen just nu, men om du inte känner för det, kom ihåg att du inte behöver." Men den lilla flickan verkar mycket beslutsam och modig: "Jag vill göra det", säger hon bestämt när hon sätter sig tillbaka på skateboarden och fortsätter öva.

Instagram - chasing.sage

"Att prova något nytt är svårt, det är ännu svårare efter en oväntad händelse. Jag var tvungen att återvinna hennes förtroende och hon var tvungen att återställa sitt självförtroende", förklarade pappan i inlägget som delades på Instagram.

"Detta är en av de största utmaningarna vi står inför som människor, för när den negativa upplevelsen väl har fått fäste i våra hjärnor är det väldigt svårt att få bort den. Jag vet av personlig erfarenhet att ett fall kan få långvariga effekter och jag tror verkligen att det, när det är möjligt, är bättre att ställa sig upp och försöka igen, för att avsluta sin vandring med en positiv upplevelse", fortsatte han.

Advertisement

På frågan "Hur vet du vad du ska säga i dessa stunder?", svarade Robert uppriktigt: "sanningen är att jag absolut inte vet vad jag ska säga. Att se henne ramla är inge kul och gör mig ledsen men jag försöker hålla mig lugn och avstyra konversationen med några frågor eller kommentarer när jag analyserar situationen. En förälders känslor (beroende på hur de instinktivt reagerar) påverkar ofta barnets känslomässiga reaktion. Mitt mål är att ta bort mitt inflytande och låta henne vara och känna efter enligt hennes individuella känslor, vilket gör att jag bättre kan läsa hur hon verkligen känner sig i dessa avgörande ögonblick. Kort sagt, jag svarar bara med hjärtat. Om du undervisar lugnt, med empati och stöd, utan press kommer det att gå bra för er”, avslutade pappan.

Håller du med om hans teori?

Advertisement