x
En 2-årig pojke med cerebral pares…
Han går hem till sin föredetta fru och upptäcker att det bara finns mat för dottern och att kylen är tom så han bestämmer sig för att handla mat åt henne

En 2-årig pojke med cerebral pares ser havet för första gången och blir alldeles tagen (+VIDEO)

14 September 2022 • Av sofia
1.016
Advertisement

Vad är vackrare än ett barns leende? Barnens glädje är vad varje förälder lever för och det var därför mamman till en 2-årig kille med cerebral pares blev alldeles extatisk när hon såg sin lilla sons reaktion efter att ha sett och känt på havet för första gången. Havet är känt för att ha en lugnande effekt på de flesta och barn brukar älska att leka på stranden och i vågorna. Den lilla huvudpersonen i denna berättelse visade faktiskt en speciell benägenhet till vatten, vilket till och med överraskade hans föräldrar, som aldrig hade sett honom le så mycket.


Joey föddes för tidigt, bara 27 veckor gammal, och med en del svårigheter: den lilla killen är faktiskt rörelsehindrad, det vill säga att han lider av en form av förlamning som involverar kroppens armar och ben. Läkarna har varnat föräldrarna för att Joey med största sannolikhet aldrig kommer att kunna gå själv, men mamma Helen ger inte upp och är hoppfull, särskilt efter att ha sett hans reaktion första gången han kom i kontakt med vatten. Helen Butterfield har tre barn och som mamma bestämde hon sig för att ta hand om Joey på heltid, som naturligtvis behöver lite extra vård och omsorg.

Joey har allvarliga sensoriska svårigheter så han kan klarar inte känslan av kontakt med sand eller andra element, såsom gräs, snö eller mattor. Med vatten verkar det dock vara en helt annan historia: Joey lyckades nå havet, på stranden i Ingoldmells i Lincolnshire, tack vare en speciell rullstol. För Joey var det första gången någonsin och han verkar ha njutit mycket av den upplevelsen. "Ärligt talat, jag har aldrig sett honom skratta så mycket," berättar hans mamma, "jag är så glad över att fångat det ögonblicket på video. Vi kommer aldrig, aldrig att glömma den här dagen."

Advertisement

Pubblicato da Helen Butterfield su Venerdì 19 agosto 2022

Lille Joey verkar känna sig väldigt bekväm i kontakt med vatten, mycket mer än med andra människor: "Han brukar inte reagera särskilt bra, särskilt med främlingar, men när han kommer in i badkaret är han i sjunde himlen. Det är som om Joey var född för att vara i vattnet" avslutade mamman. Joeys video värmer verkligen hjärtat och det är därför den har blivit så framgångsrik på webben. Vi är säkra på att du inte kommer att kunna sluta le när du ser hans glädje.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack