x
En kille med en fattig bakgrund lyckas…
En farmor firar sin 84-års dag på sin favoritrestaurang och blir alldeles rörd när servitriserna gratulerar henne

En kille med en fattig bakgrund lyckas ta 3 examina och står på listan för bästa student i världen

20 September 2022 • Av sofia
874
Advertisement

Utbildning är grundläggande i människors liv eftersom studier hjälper till att öppna sinnet, förvärva nya färdigheter och leva bättre. Tyvärr går det inte alltid att fortsätta på den vandring man skulle vilja, men man får aldrig ge upp. Nicolás Monzón, en 25-årig son till en hemmafru och en byggnadsarbetare som höll på att hoppa av skolan för att "jobba som hantlangare", är mycket väl medveten om detta, men han fortsatte sin resa mot sina mål tack vare sin mormor. Han är nu bland kandidaterna till priset "Bästa student i världen" i USA.

via: TN.com.ar

Nicolás, en man med en brinnande passion för matematik, var på gränsen till att inte komma in på universitetet efter att ha tagit examen från det sista året på gymnasiet. Den unge mannen sa att han inte föreställde sig att studera det han ville, utan trodde att han var tvungen att börja arbeta för att försörja sin familj. "Jag har aldrig levt i lyx och min far och mina farbröder har haft de mest olikartade jobben för att se till att familjen aldrig saknade något", förklarar han.

När hans mormor insåg att han hade fallenhet och känsla för matematik, övertygade hon honom att fortsätta sina universitetsstudier. Nicolás bestämde sig för att inte ge upp och lyckades till och med vinna ett stipendium för att komma in på fakulteten för datateknik.

Därmed började hans vandring som ledde till att han studerade flera saker samtidigt för att kunna ta tre examina, alla inom området för videospelsutveckling och programmering. Dessutom organiserade han också en kurs för att lära folk att reparera datorer och började ge programmeringslektioner till sina grannar.

Nicolás är redan nöjd med sina prestationer, men ödet har förbehållit honom något väldigt speciellt. Med tanke på hans skicklighet är han nominerad till den bästa studenten i världen tack vare priset som skapats av Varkey Foundation i New York. Stiftelsen tittade på Nicolás historia, särskilt på hans förflutna och barndom. Organisationens regionala chef, Agustín Porres, sa följande: "Berättelsen om Nicolás visar att allt är möjligt".

Vi kan bara önska honom ett stort lycka till och hoppas att han får en ljus framtid.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack