x
Hon kastar ut sin gravida tonårsdotter:…
Den här kvinnan arresterades på sin 100-års dag: En skola tvingas betala en elev 1 miljon euro i skadestånd för att inte ha skyddat henne tillräckligt från mobbarna

Hon kastar ut sin gravida tonårsdotter: "Jag kommer inte att ta hand om ditt barn"

16 September 2022 • Av sofia
1.187
Advertisement

Ett barns födelse är förvisso en lycklig händelse, men den medför också ett stort ansvar. Detta gör att blivande föräldrar har blandade känslor med allt från glädje till oro över att inte räcka till, men för det mesta går allt bra tillslut. Men vad ska man göra när en tonårsdotter vill behålla ett barn och tar för givet att hennes föräldrar ska ansvara för barnets uppväxt? Denna  fråga ställdes nyligen aven kvinna på nätet, efter att ha upptäckt att hennes 17-åriga dotter väntade barn.

via: Reddit

"Min 17-åriga dotter är gravid i sjunde veckan (hon kommer att vara 18 när hon föder sitt barn) och har inte längre ett förhållande med barnets pappa", berättar mamman. De gjorde slut för att killen inte vill bli pappa. "Ärligt talat tror jag inte ens att han kommer att dyka upp på förlossningen eller något annat", fortsatte kvinnan.

Hur som helst bestämde sig tjejen för att fullfölja graviditeten trots alla råd från hennes familj: "Efter det att hon insisterade på att inte bara fullfölja graviditeten, utan också på att uppfostra barnet, frågade jag henne hur hon skulle klara det och hon svarade och sa hon ville hitta ett jobb". Vid det tillfället frågade kvinnan henne: "Vem ska ta hand om barnet medan du är på jobbet?" och tjejen svarade: "Jag trodde att du och pappa kunde göra det." När kvinnan hörde dessa ord svarade hon mycket rakt: "Absolut inte, jag tänker inte uppfostra ett barn till."

"Det fick mig att tänka att om hon bor med barnet i det här huset kommer jag praktiskt taget att bli barnets mamma. Jag är nyligen pensionerad och min man kommer att gå i pension om exakt 11 månader och det är inte så jag vill spendera mina kommande år. Det är inte rättvist mot oss. Så jag sa till henne att hon har tid tills bebisen föds för att hitta ett ställe att bo på. Jag ska hjälpa henne att hitta ett jobb och hitta hjälp om det behövs, hitta prisvärda bostäder och allt som behövs, men jag kommer inte uppfostra det här barnet. Min man är inte helt överens, men jag känner att vi måste vara eniga på denna punkt", avslutade mamman och bad om råd från människor på nätet för att få veta om de tycker att hon har rätt eller fel.

Många har ställt sig på kvinnans sida: "Jag tycker att du har rätt i att stötta hennes beslut utan att låta henne utnyttja dig. Du kan inte välja om hon ska behålla barnet eller inte, vilket är helt rätt, men hon måste också ta på sig det ansvar hon kommer att behöva möta när hon blir mamma", skrev en användare.

Vad tycker du?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack