En lärare håller sin elevs lilla dotter i famnen för att hon ska kunna följa med på lektionen (+VIDEO)

av sofia

09 September 2022

En lärare håller sin elevs lilla dotter i famnen för att hon ska kunna följa med på lektionen (+VIDEO)
Advertisement

Att bli förälder kan vara underbart om man har längtat efter det, men det är normalt att även de mest övertygade paren har det svårt, speciellt om det handlar om första barnet. För att inte tala om de ensamstående eller mycket unga föräldrar som kanske både är oerfarna och har ett behov av att fortsätta arbeta eller studera, även under de första åren av sitt barns liv. En ung student, till exempel, som nyligen blivit mamma till en vacker liten dotter, var tvungen att gå på lektionerna, men eftersom hon inte hittade en barnvakt som kunde vakta hennes barn, var hon tvungen att gå till universitetet tillsammans med sitt barn. Lyckligtvis hjälpte hennes lärare henne att ta hand om barnet.

via Twitter / blancaquinteroa

Advertisement
Twitter / blancaquinteroa

Twitter / blancaquinteroa

Den unga huvudpersonen i denna berättelse gick till universitetet med sin lilla dotter, eftersom hon inte lyckades hitta någon som var tillgänglig för att vara barnvakt åt den lilla flickan under några timmar den dagen. Väl inne i klassrummet erbjöd sig civilrättsprofessorn att hålla barnet i famnen medan hon höll lektionen, vilket gjorde att mamman lättare kunde anteckna. En klasskamrat till denna mamma filmade den mycket söta scenen under några sekunder, publicerade den på Twitter och berättade om lärarens vänliga gest: "Min civilprocesslärare tar hand om en elevs dotter så att hon kan koncentrera sig på lektionen. Ett bra exempel på empati".

Namnet på den colombianska professorn är Karen Vega, advokat och professor vid Universidad Pontificia Bolivariana (UPB), ett av de främsta privata universiteten i Colombia.

Advertisement

Det är inte första gången som en professor eller lärare gör något som ligger utanför dess roll för en av sina elever och genomför en sådan kärleksfull och omtänksam gest. Det handlar om empati och intresse gentemot eleverna, vilket också är en del av lärarrollen. En bra professor borde faktiskt inte bara kunna rabbla upp viktig information utantill, utan också föregå med exempel och förstå behoven hos dem som sitter i bänken framför katedern varje dag. Karen Vega har visat sig vara allt detta och lite till och med största sannolikhet kommer hon alltid att ha en plats i många av sina elevers hjärtan.

Advertisement