x
Han får inte betalt för övertid så…
En gatuförsäljare lyckas inte ens sälja en enda blombukett, men en främmande människa köper alla hans blommor: De retar henne för att hon har acne - en tonåring berättar sin historia på sociala medier för att utmana mobbarna

Han får inte betalt för övertid så han går hem tidigare och lämnar företaget mitt i en nödsituation

18 September 2022 • Av sofia
20.052
Advertisement

Övertid på jobbet tas upp och regleras av kollektivavtal och ska alltid avtalas i förväg med din arbetsgivare. varje företag finns det en specifik procedur för att begära övertid eller få dessa extra timmar beviljade, även om det i den dagliga verkligheten finns nödsituationer där extraarbetet inte bara begärs utan krävs. En person på Reddit beskrev apropå detta en situation som han hade hamnat i på sitt jobb som hände på 90-talet.

via: Reddit

Mannen sa att han en dag fick stå för många uppgifter ensam, eftersom fyra av hans kollegor hade behövt vara frånvarande samtidigt. Trots ansvaret och arbetsmängden lyckades mannen klara alla uppgifter på bara 9 timmar, genom att hoppa över lunchrasten. Eftersom detta inte var en situation som inträffade upprepade gånger trodde mannen att företaget skulle bevilja honom en timmes betald övertid, men han hade fel: de informerade honom om att de inte kunde godkänna övertiden, eftersom den inte hade begärts i förväg till företagets chefer. Som alternativ erbjöd de honom att gå hem tidigare på fredagen. Mannen tackade ja, men den dag han skulle ha haft ledigt på eftermiddagen bad företaget honom att stanna och jobba övertid på grund av ett affärsproblem. Den anställde mannen tackade dock nej till förslaget, eftersom han inte ville ge upp sina planer den dagen och ville följa det som de faktiskt hade kommit överens om. Å andra sidan hade de inte begärt övertiden i förväg, eller hur?

Kort sagt, efter den enkla regel som företaget införde gjorde den anställda mannen inget annat än att vägra stanna övertid eftersom han fått reda på det i sista minuten. Lyckligtvis fick hans agerande inga allvarliga följder, även om han lämnade sitt företag mitt i en nödsituation vid den tidpunkten.

Tycker du att han borde ha betett sig annorlunda? Skriv din åsikt i kommentarerna!

Tags: Berättelser
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack