Den här mamman förbereder 426 måltider för hela familjen: "De räcker för 8 månader"

sofia

15 September 2022

Den här mamman förbereder 426 måltider för hela familjen: "De räcker för 8 månader"
Advertisement

En måltid är verkligen en avkopplande stund, men ofta har du inte den minsta aning om vad du ska förbereda till lunch eller middag, speciellt om du dessutom måste se till att fixa mat till dina barn också. Av denna anledning, när det gäller att förbereda mat åt många människor, gillar många mammor att planera eller förbereda lunch eller middag minst några dagar i förväg.

Kelsey Shaw, en 30-årig mamma från Crown Point, Indiana, USA, har tagit detta måltidskoncept till nästa nivå. Låt oss tillsammans kika på vad hon gjorde.

via Metro

Advertisement
fiveacrefarm/Tik Tok

fiveacrefarm/Tik Tok

Kelsey har förberett totalt 426 måltider: dessa kommer att räcka till familjen under de kommande 8 månaderna. Kelsey och hennes man, Nathaniel, 30 år gammal, bestämde sig för att flytta från Highland, Indiana, till sin 5 hektar stora gård i Crown Point i september år 2017 för att uppfostra sina tre barn utomhus. "När vi flyttade till gården ville vi leva ett lugnare liv och vi ville veta vad vi åt och var det kom ifrån", förklarar hon.

Eftersom hon bor på en gård odlar hon det mesta av maten hon förvarar i sitt skafferi själv. Det är ett väldigt slitsamt jobb, men den unga mamman har lärt sig själv att konservera många rätter, från pickles till nötgryta. Det mesta av maten i hennes skafferi är mat som hon har odlat själv. "Jag tillbringar minst två timmar om dagen i trädgården och matkonserveringsprocessen kan ta dagar eller flera steg." Organisationen av dessa 426 måltider kräver en total förberedelse på cirka tre månader. Kelsey gillar dock att syssla med denna verksamhet.

Advertisement
fiveacrefarm/Tik Tok

fiveacrefarm/Tik Tok

"Att konservera mat tar tid, men jag brinner för det och varje gång jag öppnar skafferiet fylls jag av stolthet över det stora arbete som gjorts", berättar hon. "Nyckeln för att allt ska fungera bra är att koncentrera mig på en uppgift i taget. Om jag till exempel en dag skördar all paprika kommer jag att arbeta för att konservera dem, så nästa dag går jag vidare till tomaterna."

Kelsey har en grönsaksträdgård tillgänglig och lyckas hålla jämna steg med årstiderna, laga färsk mat från sin gård under sommarmånaderna och använda de konserverade grödorna under vintermånaderna. "På det sättet behöver jag aldrig oroa mig för vad jag ska laga till middag om det har varit en hektisk dag", förklarar hon.

Vad tycker du om hennes metod?

Advertisement