En 7-årig flicka går till historien inom de Olympiska spelen för juniorer: "Hon är snabbast i landet"

sofia

01 September 2022

En 7-årig flicka går till historien inom de Olympiska spelen för juniorer:
Advertisement

Barn är ren energi, det räcker med att tillbringa bara fem minuter med dem för att omslutas av deras spontana glädje och naturliga lust att röra på sig, även om de nya underhållningssystemen inbjuder dem att följa en alltmer stillasittande livsstil. Medan de flesta barn tillbringade sommaren med att spela tv-spel eller slappa i hemmet, bestämde sig en 7-åring från Dallas, Texas, USA, istället för att investera sin oändliga energi i hård träning för att delta i amerikanska Junior-OS.

Låt oss ta reda på vem hon är och vad hon har lyckats uppnå.

via Fox4news

Advertisement

Korea.net/Wikimedia - Not the actual photo

Dakota White har redan varit omtalad i pressen sedan ett tag tillbaka, efter det att några TikTok-videor, där man såg henne springande på banan, blev virala. Hon satte nyligen ett nytt rekord i 100 m stafett för flickor under 8 år vid AAU Junior OS. Dakota sprang sin sträcka på under 60 sekunder och satte därmed ett nationellt rekord.

När reportrarna frågade henne hur hon kan vara så snabb, svarade den lilla flickan uppriktigt: "Jag springer väldigt fort". Dakotas pappa, Cam White, är en före detta amerikansk fotbollsspelare vid Texas Christian University. Han började träna med henne när hon bara var 3 år gammal. "Jag lade genast märke till hennes slanka kropp, hon har en vansinnig figur. Självklart var hon inte så snabba när hon var liten, men hennes form var redan perfekt. Sedan, allt eftersom hon gick vidare, började vi låta henne följas av olika tränare." förklarade han.. "Sedan Dakota fyllde 6 har hon vunnit alla sina lopp och utmärkt sig i en sport hon älskar."

YouTube/screenshot - FOX 4 Dallas-Fort Worth

I en ny video på sociala medier delade Dakota sitt motto: "Inga lediga dagar". Faktum är att den lilla flickan förklarade att hon inte ens ville ta en dag ledigt i sommar, trots värmen. Hennes pappa sa att han hjälpte henne i hennes strävan genom att uppmuntra henne att följa en diet rik på hälsosam och färsk mat, åtföljt av rikligt med vatten.

"Hon skar ner på snacks och onyttig mat och äter hälsosamt. Barn är kända för att även tycka om att äta ohälsosam mat, men vi försökte begränsa denna konsumtion för henne", berättar han. "Hon tränar hårt, men hon gör det för att hon vill."

Dakota visade stolt upp sin nya guldmedalj vid junior-OS och konstaterade att hon redan har samlat på sig en hel del. "När jag ser dem är de som hundra för mig", säger hon med ett leende. Pappan berättar att de alla hänger i hennes rum bredvid bilder på hennes idol, LSU friidrottsstjärnan Sha'Carri Richardson, som också kommer från norra Texas.

Vi hoppas att denna unga stjärna kommer att bli bättre och bättre och att hon lyckas nå den framgång hon förtjänar. Vi önskar henne ett stort lycka till!

Advertisement